Datorită revistei, am câștigat spațiu de depozitare

0

Din nevoia de a avea cât mai mult spațiu la bucătărie, am mutat mașina de spălat. În Practic-Idei nr. 6/2000, pag. 35, am găsit soluția salvatoare: debaraua de lângă baie modificată și pusă ușa pliantă! Am cumpărat o ușă pliantă standard de dimensiuni 85/203 cm,  pe care o puteți găsi în diferite finisaje: alb, stejar, fag. Față de câte satisfacții ne aduce, prețul este acceptabil; în plus se rulează ușor și e mai aspectuoasă față de ușile vechi din pal. Nici manopera nu era grea.
Am scos ușa cu tot cu toc, am demolat zidăria. Nu aveam priză și de acest lucru s-a ocupat soțul meu (electrician de profesie, cu 37 de ani de experiență la Șantierul naval). Pe urmă am fixat ușa pliantă și am făcut măsurători cât mai exacte placând pe lângă tocul ușii cu gips-carton. A urmat gletuirea, finisajul și la urmă am dat de 2 ori cu vopsea lavabilă galben pal. Oricine are un pic de îndemânare și voință poate face la fel! Am montat apoi mașina de spălat, dând 2 găuri în perete pentru alimentare și evacuarea apei.
Sfat! Priza trebuie să aibă și împământare pentru a evita electrocutarea! Atenție: furtunul de evacuare să facă o buclă în forma de U, pe furtun rămânând în permanență o cantitate mică de apă! Cum mașina e poziționată pe verticală (are lățimea mai mică) mi-a rămas destul spațiu și am meșterit un cuier pe care l-am fixat pe peretele opus și unde agăț diferite obiecte ce trebuie “ascunse” ochilor. Am monat apoi rafturile, măsurând când mașina are capacul ridicat. Am rafturi de diferite dimensiuni, pentru borcane, bidoane; soțul are și el un raft, dar cel mai mare e cel unde depozităm instrumentele necesare bucătăriei: robot, mixer, oale, cratițe.
Montarea ușii se face ușor, urmărind instrucțiunile. Am căutat ca ușa să aibă aceeași culoare cu pereții laterali, să aibă continuitate atunci când privești în ansamblu. Astfel am obținut mai multe avantaje deodată: 1 – am câștigat spațiu în bucătărie și stăm lejer la masă; 2 – nu mă mai deranjează zgomotul mașinii de spălat (stă pe un “covor” de cauciuc ce amortizează zgomotul); 3 – am câștigat spațiu și pot pune obiecte mari chiar sus de tot, plapuma și pături groase; 4 – acolo am priză dublă și-mi este de mare ajutor, când folosesc aspiratorul sau alte obiecte electrice. Suntem mulțumiți de cum a ieșit totul și pentru acest lucru suntem recunoscători bunului nostru prieten, Practic-Idei, pentru soluția găsită în paginile sale!
Maria Iosip, Galați

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply