Daruri inedite cu cheltuieli minime

0

Aurora Luchian, Vaslui
Stimată redacție, dragi colaboratori,
Vă spun cum puteți face daruri inedite celor dragi investind foarte puțini bani pentru aceasta.

Aurora Luchian
Orice lucrușor delicat poate împrospăta un loc dintr-o încăpere într-o zi specială precum Sfântul Valentin, sau de ce nu, în orice zi dacă adorăm să fim înconjurați de „viață” și culoare. O folie plastifiată, rigidă, răsucită, lipită cu un adeziv transparent, poate deveni un ambalaj drăguț pentru un trandafir pe care dorim să-l oferim în dar. Împlinirea totală va fi lipind după imaginație inimioare, floricele din autocolant și câteva dungulițe circulare. Un căpăcel din plastic lipit la buză va finaliza totul. Alte variante descoperiți în fotografie: baza unui recipient transparent și decorat frumos, ori trandafirași atașați pe un fond atractiv.
Un deșeu din piele sau pânză, aplicându-i detalii drăguțe, poate deveni portofel de dăruit unui apropiat, mai ales dacă vom strecura în el un bilet la teatru, spectacol, film, iar bucuria sa va fi și mai mare.
Un felinar din sfoară, migălit cu dragoste, va fi un dar ideal făcut persoanei iubite dacă apreciază arta decorativă. Acest felinar este realizat în felul următor: luăm o tijă metalică, goală în interior, îi dăm o gaură cam la 30 cm de bază pe unde introducem un cablu electric cu ștecher. Capătul tijei (de jos) îl cimentăm într-un suport (o cutie de la cafeaua solubilă) și după uscare le îmbrăcăm în sfoară și le decorăm ori le lăsăm simple, după bunul plac. După aceea, în capătul de sus al tijei, în dreptul găurii, lipim două CD-uri unite între ele pentru mai multă trăinicie, scoatem firul și montăm o dulie și un buton de aprindere.
O bucată de carton se pliază și se dă forma felinarului pe care îl împletim din sfoară, după ce în prealabil, am depus adeziv transparent „îndulcindu-i” aspectul cu bandă aurie, floricele etc., iar în final îl lipim pe CD-uri cu un adeziv bun și gata! Felinarul îl putem perfora din loc în loc sau îi lăsăm partea de sus descoperită „țesând” o plasă cu ochiuri largi, tot din sfoară, pentru a distribui lumina în încăpere. Acest felinar, deși simplu, dă o notă elegantă unui colțișor, ajutat de pietrele decorative de la bază, dar și o lumină discretă și plăcută, mai ales dacă folosim un bec colorat albăstrui. Încercați și voi!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply