Dăruiesc celor dragi tablouri făcute de mine, din plante

1
tablou
Foto: Corina Maria David
Corina Maria David, loc. Măneciu Ungureni, jud. Prahova
Dragă redacție,
Urmăresc cu mare interes articolele din Practic-Idei pentru sfaturile şi ideile cititorilor, dar şi pentru concursurile pe care le lansați. Acestea reprezintă o mare provocare pentru mine. De această dată mi-a atras atenția concursul „Cum economisesc”, la care mă înscriu și eu. De când citesc această rubrică am realizat că economisesc nu numai în această perioadă de criză, ci de foarte mult timp, deoarece lucrurile pe care le poți face chiar tu nu trebuie lăsate în seama altora pe care trebuie să îi plăteşti.
Dacă alte doamne preferă să meargă la saloanele de cosmetică pentru a se înfrumuseța, eu prefer să-mi fac propriile măşti specifice tenului meu. Combin fructe, miere, iaurt sau legume. De asemenea, manichiura şi pedichiura mi le fac tot eu, citind în reviste sfaturi despre aceste lucruri. Părul mi-l îngrijesc tot singură: îmi cumpăr vopseaua preferată şi, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, mă vopsesc. Primăvara şi vara profit de unele plante (urzici, frunze de mesteacăn, frunze de soc, de nuc şi rostopască) pe care le fierb şi cu ceaiul obţinut îmi spăl părul. Acesta devine mai strălucitor, firul se întăreşte, creşte mai frumos, e mai sănătos, iar dacă adaug mai multe frunze de nuc, acesta capătă o culoare mai închisă, culoare pe care o prefer, deoarece este apropiată nuanţei mele naturale. Mi-am cumpărat şi o maşină de tuns cu care îi tund pe cei din familia mea şi, chiar dacă pare greu de crezut, mă tund chiar şi pe mine. Am prins curaj acum vreo 4 ani, când m-am lăsat pe mâna unei frizerițe şi a ieşit totul pe dos față de ce am cerut eu. Atunci am luat foarfeca şi am început să tai. Îmi spuneam în gând că dacă greşesc, greşesc eu, iar în scurt timp părul va creşte la loc. Am reuşit şi am fost chiar admirată, mulți chiar nu au crezut până nu au văzut. Am părul puțin ondulat de fel şi, cu mici trucuri, el se aranjează foarte bine.
Încă din clasele primare, am învățat să tricotez făcând mai întâi îmbrăcăminte păpuşilor, iar mai târziu am tricotat tot felul de jachete, pulovere, veste, căciulițe pentru familia mea. Încă mai fac acest lucru. Dacă după ce mă plictiseam de un pulover îl aruncam sau îl dădeam altcuiva, acum economisesc stricându-l şi făcând alt obiect de îmbrăcăminte. Chiar am terminat o vestă, lucrată cu ajutorul firului de la un pulover mai vechi pe care îl lăsasem într-un colț deoarece nu-mi mai plăcea. Astfel am lucruri „noi” cu ajutorul celor vechi, şi bineînțeles, unicat.
Mai economisesc dăruind cu diferite ocazii tablouri din plante. M-au scos din multe situații grele din punct de vedere financiar, iar cei cărora le-am oferit, au fost chiar mai încântați decât dacă le-aș fi oferit un produs cumpărat și lipsit de personalitate.
Şi florile mă ajută să fac unele economii. Plantele pe care le am le înmulțesc şi le dau la schimb vecinelor sau prietenelor, făcând astfel rost de florile pe care le doresc. Nu mai este nevoie să le cumpăr.
Chiar şi la bucătărie reuşesc să fac economii improvizând. Cum? Să vă dau un exemplu: aveam nevoie de o tavă lată, dar mai înaltă pentru blatul unui tort. Cum nu aveam aşa ceva, aveam două posibilități: să cumpăr una sau să-mi folosesc imaginația. Am ales cea de-a doua variantă. Din cartonul unei cutii am tăiat câte două fâşii lungi cât tava şi înalte cât voiam, le-am pus în tava pe care o aveam, am tapetat-o cu hârtie de copt şi în 5 minute am avut tava dorită.
Mai fac economii ocupându-mă foarte mult de fiul meu, Andrei. Astfel, în loc să dau banii pe meditații, lucrăm împreună temele, dar şi suplimentar. Am marele noroc că este un copil foarte cuminte şi cooperant. A înțeles că trebuie să învețe pentru a reuşi în viață şi acum nu mai este nevoie să-l chem eu la lecții, ci le face din proprie inițiativă. I-am insuflat dorința de a şti cât mai mult, de a fi cel mai bun. Am urmat proverbul „ziua bună se cunoaşte de dimineață”. Dacă porneşti cu dreptul, prin muncă ai şanse să o ții tot aşa. Acum este elev în clasa a IV-a iar dacă unii colegi au nevoie de meditații, el a înțeles că dacă este cuminte şi atent în clasă, lecția este pe jumătate învățată, iar dacă lucrăm în plus, cu atât mai bine. Să nu credeți că nu mai are timp de joacă. Din contră, chiar şi el ar putea participa la acest concurs, dându-le sfaturi altor copii cum pot obține jucării noi din cele vechi. Cu ajutorul unor beculețe de la nişte lanterne mai vechi şi a unor baterii, le-a făcut faruri unor maşinuțe, fiind foarte încântat de ele.
Vă doresc tot binele din lume!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Pictura cu degetele | Revista Practic idei

Leave A Reply