Cuștile de prepelițe se construiesc destul de ușor

0

Vasile Coroi, Jariștea, jud. Vrancea
Stimată redacție,
Cu aproape un an în urmă am hotărât să cresc prepelițe, am început să mă documentez temeinic și primul lucru pe care l-am făcut au fost cuștile pe care vi le prezint.

Vasile Coroi
Aceste cuști sunt făcute în mare parte din materiale refolosibile, care erau rămase din lucrări anterioare.
Scheletul cuștii este din fier beton de 6 mm, scos din câțiva spalieri de beton rupți care erau folosiți la susținerea viței-de-vie. Tăvile pentru de­jec­­ții au fost obținute din bucăți de tablă zincată folosită la acoperirea casei și care au rămas de la o lucrare anterioară. Hrănitorile și adăpătorile au fost făcute din profil U, folosit la montarea panourilor de gips-carton. Podeaua pe care stau prepelițele am realizat-o din plasă de sârmă zincată nouă, care se găsește în toate magazinele de feronerie și în cele cu materiale de con­strucție. Aceasta se găsește la 1000 mm lățime, cu ochiurile 8×8 mm exact ce ne trebuie nouă. Partea de deasupra și din spate a fost acoperită cu plasă din plastic cu aceleași dimensiuni ca plasa metalică. Acest model de plasă se găsește mai greu, dar se poate înlocui cu plasă de rabiț folosită tot în construcții, dar care se procură mai ușor.
Dimensiuni cușcă: L = 1.000 mm, l = 400 mm, î = 300 mm
Tavă dejecții: L = 980 mm, l = 380 mm, î = 40 mm
Hrănitorile și adăpătorile au lungimea de 1.000 mm, respectiv 400 mm. Plasa din sârmă și plasa din plastic au dimensiunile 1.000 mm x 600 mm pentru o cușcă. Hrănitorile se pun în fața cuștii, iar adăpătorile se așază pe lateral.
O cușcă realizată cu asemenea dimensiuni poate găzdui până la 50 de prepelițe ouătoare.
De la început am construit două cuști puse supraetajat, prima cușcă de jos are șase picioare de susținere.
Am în plan ca după ce voi cumpăra prepelițe matcă și voi popula cu ele o cușcă, voi mai construi alte trei cuști ca să fac o baterie de cinci cuști.
Pentru mai multe detalii și mai multe imagini, mă puteți contacta pe .
Vă doresc toate cele bune! Mult succes în tot ce v-ați pus în gând să faceți și să aveți parte de sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply