Curatenie lună 

2

Maria Iosip, Galați
Dragă redacție,
Sărbătorile de iarnă se asteaptă neapărat cu casa curată, asa că vă împărtășesc o experiență personală care sper să fie de ajutor și altor cititori ai revistei.
Fiind la țară, la o prietenă, am ajutat-o să aibă de sărbători un covor minunat. Covorul stătuse mult timp rulat și uitat undeva într-o cameră mai îndepărtată. Era foarte vechi, primit în dar de la o străbunică. Mi-a plăcut tare mult modelul și culorile ,așa că am zis că e păcat să nu fie folosit. L-am luat și pus pe o bară destul de rezistentă, l-am bătut de praf, pe față și pe dos. Apoi a fost periat ușor.
Pentru înviorarea culorilor am folosit un amestec simplu pentru înviorat culorile covorului. Îți trebuie 250 g bicarbonat de sodiu și 20 picături ulei esențial de lavandă. Pregătești așa: într-un bol se amestecă bicarbonatul cu uleiul. Soluția obținută se dă cu o perie pe covorul întins pe o suprafață plană. Se lasă să acționeze cel puțin 2 ore, apoi aspirăm. Bicarbonatul are rolul de a absorbi mirosurile, iar uleiul de lavandă de a răspândi o aromă plăcută, proaspătă.
În caz că nu avem la îndemână cele necesare scrise mai sus, putem face un amestec de apă și oțet și periem covorul, apoi lăsăm să acționeze. Alte două idei le-am găsit în revista Practic Idei, primite de la corespondenții revistei și cărora le mulțumesc frumos pentru ajutor! Se așază covorul pe o suprafață plană și se freacă, după ce a fost aspirat de praf cu o varză, tăiată în două jumătați. Rezultate bune obținem și când frecăm covorul cu un amestec de apă și sare.
Cu cheltuieli minime și puțin efort putem avea un covor în culori vesele, revigorate, strălucitoare. Tot așa, cu puțin efort am recondiționat 2 tigăi foarte vechi. Le-am frecat pe dinafară cu oțet și nisip, iar pe interior cu sare fierbinte. Clătite apoi cu apă caldă, arătau foarte bine. Există la țară lucruri vechi, dar care încă își fac bine treaba. Totul este să avem grijă de ele, să nu le abandonăm așa ușor!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Curatarea geamurilor | Revista Practic idei

  2. Pingback: Traditii de iarna | Revista Practic idei

Leave A Reply