Curățenie de primăvară în timp record. Cele mai utile sfaturi pentru a face casa lună

0

Puțin timp ne mai desparte de intrarea în drepturi a noului sezon, iar anul acesta curățenia de primăvară îți va lua mai puțin ca niciodată.

După o iarnă atât de lungă și de friguroasă, cu toții suntem nerăbdători să vină primăvara și zilele însorite. Ca să o întâmpini cum se cuvine, e cazul să faci o curățenie generală, nu-i așa? O curățenie ca la carte este destul de laborioasă și consumă mult timp, însă, dacă ții cont de aceste sfaturi, vei vedea că va fi mult mai simplu decât îți imaginai. Iată cele mai utile sfaturi pentru a face casa lună în timp record:

  • Fă o strategie de la bun început și curăță suprafețele de sus în jos

Înainte să începi curățenia, fă un mic plan și gândește-te care sunt suprafețele pe care le vei curăța prima dată. Începe prin a aplica soluții de curățare care au nevoie de timp de acțiune pe suprafețe precum cada, chiuvete, vas de toaletă, cuptor. Fă curat mereu de sus în jos lăsând podeaua la final, pentru că atunci când vei șterge praful de pe mobilă sau vei curăța dulapurile podeaua s-ar putea murdări din nou.

  • Îndepărtează cu ușurință din câteva mișcări orice fir de praf de pe podea

Dacă vrei să faci curat în toată casa în câteva minute și cu doar câteva mișcări, acum este extrem de simplu. E de ajuns să folosești un astfel de aspirator în toată casa, ca să te convingi că poți face curat peste tot în câteva minute. Mai mult decât atât, după cum vezi, pe suprafețele dure 100% din praf este apirat cu o singură trecere a aspiratorului, iar în cazul în care ai animale de companie, poți să-ți adio de la firele de păr bine înfipe în covor sau în tapițeria canapelei. Nu trebuie să-ți faci griji nici cu privire la praful care revine în casă, pentru că el este reținut acolo unde îi este locul, în compartimentul aspiratorului și nu se întoarce în locuința ta.

  • În loc de mop, folosește ceva mai eficient și care va scuti din timpul dedicat curățeniei

Uită de mopul care doar transportă micorbii dintr-o parte în alta. Dacă vrei să faci curat repede și cu adevărat în profunzime, un aparat de curățat cu abur este, în mod cert, cea mai eficientă și mai rapidă soluție posibilă. Nu există niciun mop care să poată curăța la fel de bine precum un aparat cu abur. În plus, temperatura ridicată va elimina toți microbii și nu e nevoie să folosești detergent.

  • Curățenie lună cu doar 3 produse

În loc să-ți umpli dulapul cu produse de curățat pline de substanțe toxice, mai bine bazează-te pe doar trei ingrediente pe care e posibil să le ai deja în bucătărie. Doar cu ajutorul sucului de lămâie, a bicarbonatului de sodiu și a oțetului poți să cureți mai multe suprafețe decât cu 5-6 produse de curățare. Folosește lămâia sau oțetul pentru a îndepărta urmele de calcar de pe robineți și para de duș și bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a curăța cuptorul.

Pentru a curăța salteaua, împrăștie pe suprafața ei bicarbonat de sodiu, lasă-l să acționeze 15-20 de minute, apoi aspiră.

  • Alege lavetele care să rețină praful cu adevărat

Uită de lavetele umede, bureții și alte astfel de lucruri care par utile la curățenie și folosește lavete din microfibră. Acest material este cel mai potrivit pentru toate zonele din casă și nu vei avea parte de urme inestetice pe suprafețele pe care le ștergi. Nu va trebui să insiști prea mult pentru a șterge diverse obiecte din casă, așa că vei termina curățenia mai repede decât te așteptai.

Tu pe ce produse te bazezi când faci curățenie și ce secrete ai în această privință?   

 

 

Sursa  foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply