Curățenie de primăvara – Cum îți pregătești casa și curtea pentru primăvară

0

 

Trecerea spre sezonul de primăvară este momentul ideal pentru a face mici schimbări în interiorul casei, în curte și în grădină. Acum temperaturile s-au mai încălzit, aerul este curat și ai suficient timp la dispoziție să duci la bun sfârșit toate pregătirile. Iată ce este indicat să faci pentru a te bucura de un peisaj de poveste în propria curte!

Începutul primăverii înseamnă curățenie generală atât în interiorul locuinței, cât și în curte și grădină. Este timpul pentru eliminarea frunzelor uscate, dar și pentru tunderea plantelor, a ierburilor aromate, pentru pregătirea florilor pentru sezonul de înflorire, dar și pentru izolarea casei. Iată câteva recomandări:

Curățenie de primăvară – ce poți face pentru locuință?

Începem cu interiorul casei și acordăm o importanță majoră izolației. Pentru a te bucura de o temperatură optimă atât pe timp de iarnă, cât și vara, izolează-ți locuința. Există soluții complete de izolare pe knaufinsulation.ro care îți pot influența în bine stilul de viață și care te pot ajuta să îți construiești atent viitorul. Află cât mai multe informații despre vata minerală de sticlă, vata minerală bazaltică, dar și despre plăcile din fibre din lemn și alege variata optimă pentru locuința ta.

Curățenie de primăvară – cum trebuie să îți pregătești curtea

Sezonul rece lasă în urmă o mulțime de plante și frunze uscate. La început de primăvară, în primul rând îndepărtează toate uscăciunile rămase la nivelul solului, după care taie frunzele uscate și tunde plantele cu tulpini lemnoase. Dacă ai în grădina casei plante precum lavanda sau artemisa, atunci trebuie să știi că acestea înfloresc doar pe ramuri noi. Tunde de la bază tulpinile lemnoase uscate, iar acest lucru va permite creșterea altor tulpini noi.

Pregătește trandafirii pentru un sezon nou de înflorire. Trandafirii sunt plantele care preferă regiunile calde, iar primăvara este începutul dezvoltării lor. Aceștia au nevoie de îngrijiri suplimentare și anume de tunderea frunzelor uscate, pentru a stimula creșterea florilor.

Fertilizarea plantelor verzi. Există și plante care stau veșnic verzi indiferent de sezon și nu au nevoie de îngrijiri speciale. Pentru a te asigura că rezistă tot anul, la început de primăvară folosește un îngrășământ care oferă solului nutrienții și mineralele de care are nevoie.

Verifică starea solului. Primăvara, plantele se dezvoltă cel mai mult, iar solul este foarte important în această perioadă. Pentru a spori fertilitatea solului folosește un produs natural care să hrănească solul și care să asigure plantelor tinere nutrienții speciali de care au nevoie.

Curăță pomii din grădină. Înainte de venirea căldurii, este momentul ideal să tai pomii fructiferi precum măr, păr sau gutui pentru a te bucura de fructe sănătoase tot anul. Curățarea pomilor înseamnă tăierea crengilor uscate pentru a le permite ramurilor noi să se dezvolte. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că nu vor urma perioade de ger după ce ai curățat pomii deoarece acest aspect ar putea pune în pericol calitatea fructelor.

Tunde ierburile ornamentale. Curtea este vizibil înfrumusețată cu ajutorul ierburilor ornamentale. La început de primăvară toate ierburile ar trebui tunse la câțiva centimetri de sol pentru a se dezvolta corect în momentul în care sunt pregătite.

Înainte de a începe orice lucrare în gospodărie, documentează-te, cumpără-ți toate ustensilele de care ai nevoie și fă-ți un plan de acțiune care să îți ușureze munca!

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply