Curăţăm orhideea

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Paula Iulia Peşteşan, loc. Cenad, jud. Timiş
Dragă redacţie,
Vă scriu despre orhideea mea phalaenopsis, ce înfloreşte minunat.
Este o plantă tropicală care s-a adaptat şi la clima noastră. Culorile florilor pot varia între alb, mov, roşu, galben sau chiar dungate. Odată ce încep să se deschidă, florile se menţin chiar şi 4 luni.
Frunzele cărnoase sunt de un verde lucios. Mirosul orhideelor poate varia de la vanilie, lămâie, portocale la cel de putrefacţie (ce atrage insectele cu care se hrănesc), deşi aspectul florilor este fantastic la toate. Orhideea se simte bine pe pervazul geamului, deci necesită multă lumină filtrată. Fără lumină şi fertilizare nu va înflori. Trebuie ferită de razele soarelui şi se udă cu apă de ploaie sau apă de la robinet lăsată de pe o zi pe alta în vase descoperite. Frunzele se şterg de praf cu un şerveţel îmbibat în puţină apă.
Temperatura ideală este 15-20o C, la care va înflori abundent. Se udă moderat, cam la 10 zile, deoarece excesul de apă duce la putrezirea rădăcinii şi îngălbenirea frunzelor, apoi la moartea plantei. Se fertilizează când floarea este în creştere, dar când se maturizează se reduce fertilizarea. Eu pun Substral în apa de udare. Transplantarea se face o dată la doi ani, iar pământul nu se foloseşte de la o floare la alta, astfel evitând îmbolnăvirea. După înfl orire tai tija florală uscată, de la 1-2 ochi, după care va urma o nouă înflorire.
Aveţi grijă de flori şi veţi fi răsplătiţi!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply