Curăță cu praf de copt

3

Monica Viericiu
Crezi că praful de copt este folositor doar pentru a face aluaturile să crească frumos? Te înșeli, are și alte întrebuințări în gospodărie, mai ales la curățenie.
Te tot frămânți cum să faci perdelele din nou albe frumoase? Lasă-le la înmuiat în apă rece cu sare de bucătărie câteva ceasuri, apoi clătește să iasă toată mizeria, după care pune-le din nou la îmuiat în apă rece cu 2-3 plicuri de praf de copt (stabilești cantitatea în funcție de marimea perdelelor) și după o vreme scurge-le de apă, clătește și spală perdelele cu săpun lichid sau detergent. Vor arăta minunat, datorită prafului de copt vor deveni iar albe.
Tigaia de teflon este plină de arsură și îți este teamă să acționezi în forță cu bureții aspri, de teamă să nu o strici? Renunță la bureți de sârmă sau plastic și la substanțe chimice toxice de curățat, este de ajuns să pui 3 linguri de praf de copt în tigaie și o cană de apă, să dai amestecul în clocot, apoi să speli ușor vasul și va fi ca nou.
Vrei să cureți bateria de la chiuvetă, cuptorul sau alte suprafețe de inox, o variantă este să le freci cu laveta umedă înmuiată în praf de copt.
S-a înfundat chiuveta și nu știi ce soluție să mai aplici? Încearcă și cu praf de copt turnat în scurgere 2-3 liguri, peste care torni 150-200 ml oțet, lași câteva minute bune să acționeze și să dizolve depunerile de grăsime, apoi torni o oală mare de apă clocotită și problema ar trebui să fie rezolvată.
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: La ce mai folosesti sarea | Revista Practic idei

  2. Pingback: Cum se curata portelanul | Revista Practic idei

  3. Pingback: Cum cureti argintaria | Revista Practic idei

Leave A Reply