Curăț și decorez întreaga casă după sfaturile cititoarelor

0
Georgiana Daniela Andrițoiu
Georgiana Daniela Andrițoiu, Târgu-Jiu, jud. Gorj
Dragă redacție,
Încă din primele zile ale lunii decembrie, încep pregătirile pentru cele mai frumoase sărbători ale anului, respectiv Crăciunul și Anul Nou.
Prioritățile sunt curățenia generală a casei și a curții, apoi decorarea acestora. Urmând sfaturile cititoarelor, scutur covoarele, aspir, șterg praful, spăl geamurile, perdelele, pun fiecare lucru înapoi la locul său după ce a fost curățat, așez fețe de masă cu steluțe și oameni de zăpadă.
După ce am terminat curățenia în casă și curte, trec la decoratul acestora. Astfel, la intrarea în casă, pun ghirlande mari din brad artficial, pe care le împodobim cu instalații electrice, globulețe și beteală, pe ușile intrărilor punem coronițe din crenguțe de brad naturale împodobite cu conuri de brad și fundițe roșii, șemineul, la fel, îl împodobim cu ghirlandă și instalații electrice. Pun crenguțe de vâsc la lustre, în coșulețele cu fructe, la ramele icoanelor de pe pereți. Pe holul casei și lângă șemineu, așez piticii, care au stat toată vara în curte și care dau un aspect deosebit acestui cadru de iarnă.
În curte, împodobesc cei doi arbori de thuya, deja crescuți foarte mult, cu instalații electrice, beteală, globulețe, iar în vârf pun doi Moș Crăciuni, de dimensiuni foarte mari, pentru a fi cât mai frumos și mai primitor pentru toți cei care ne calcă pragul curții și al casei. Carul de lemn îl „încercuim” cu instalații electrice tip furtun, beteală argintie și crenguțe de brad.
Iată 5 idei de decorare, cu ceea ce aveți prin casă.
1. Din cutiile de chibrituri goale se fac mici cadouri pentru pus în brad. Astfel, fiecare cutiuță se îmbracă în autocolant roșu, se leagă exact ca un cadou, cu fir auriu, .
2. Din resturi de material textil roșu, auriu sau în carouri se fac mici săculețe, cât o cutie de chibrituri, se leagă la gură cu șnur auriu și se pun în brad sau pe pervazul casei.
3. Floricele de porumb alb se înșiră pe ațe lungi, cu un ac mare și se obțin astfel ghirlande, care seamănă cu fulgii de zăpadă, pe care eu le agăț și de tavanul cerdacului.
4. Arahidele cu coajă se dau cu o pensulă mică, cu bronz auriu și se înșiră pe sfoară, apoi se pun în brad.
5. În carcasele de plastic de la ciocolată se poate pune ipsos de modelaj, care după întărire și vopsire se transformă în figurine bune pentru masa festivă. Tot din ipsos se obțin oameni de zăpadă, formând biluțe care se lipesc cu adeziv sau cu 2 cuie între ele, apoi se vopsesc cu aracet, se presară cu zahăr tos și se decorează cu ochi, nas, gură, după imaginație. Succes!
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply