Curajul în amenajări nu este doar pentru reviste

0
Ioana Scripcaru
Ioana Scripcaru, Bucureşti
Dragă redacţie,
De multe ori ne obişnuim cu un anume stil de decor al locuinţei, fără să ştim cât de frumos şi practic se poate amenaja spaţiul respectiv fiindcă ne lipsesc exemplele care să ne inspire, aşa că ofer câteva idei.
Credeam că locuinţele pline de lumină şi eleganţă pe care le vedeam în revistele de amenajări sunt doar în străinătate ori studiouri foto, dar am fost surprinsă să descopăr cu ocazia unei vizite la o prietenă că lucrurile nu stau deloc aşa, că totul ţine de alegerile noastre şi că o casă poate fi frumoasă fără să fie opulent decorată, că stilul nu exclude latura practică. Cel mai mult mi-a plăcut felul în care dăduse personalitate dormitorului şi camerei de zi, pe latura opusă intrării în fiecare dintre aceste două încăperi lipise tapet cu imprimeuri vegetale, unul arăta ca o pădure de mesteceni, iar altul ca una de bambus, ceea ce dădea spaţiului un aer aparte, intim, lejer şi sofisticat totodată. M-a surprins şi modul în care combinase două tipuri de mobilier în culori diferite, dar care se asortau de minune. Şi tabloul din rondele de lemn.
În camera copilului, în rama unui dulap vechi lipise tapet cu flori, care venea foarte bine. Dar cea mai interesantă piesă de mobilier mi s-a părut mini-barul din sufragerie, fiindcă avea forma neobişnuită a unui contrabas. În concluzie, reuşita unei amenajări ţine şi de îndrăzneală într-o mare măsură. Aşadar, curaj şi multă inspiraţie vă doresc tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply