Cura de 100 de zile, cu usturoi

0

Geta Diaconu, Galați
Dragii mei,
Datorită principiilor active ale plantelor medicinale și ale produselor apicole, acestea se folosesc cu succes de mii de ani în ameliorarea și vindecarea unor afecțiuni.
Un altfel de preparat natural, bazat pe usturoiul macerat în alcool, miere și extract de propolis, se utilizează preventiv și curativ în combaterea afecțiunilor cardiovasculare și în prevenirea sclerozei și a altor boli de uzură. Este celebru în China și folositor chiar dacă pare complicat de obținut.
Prepararea maceratului: 125 g usturoi (căței curățați și tocați), 125 ml alcool de 96°. Din această cantitate după 10-15 zile de macerare se obțin prin presare și strecurate 175 g produs macerat.
Prepararea extractului moale de propolis: pui 43 g propolis brut, natural, fără impurități în 57 ml alcool de 96°. Se dizolvă, se amestecă până se obține o pastă moale, circa 50 g extract de propolis, sub formă de pastă. Pentru obținerea unui extras alcoolic de propolis în concentrație de 30% din extractul de propolis sub formă de pastă, se iau 30 g și se amestecă cu 70 g de alcool de 96° din care, după omogenizare prin amestec, întrebuințăm 25 ml pentru o doză de tratament.
Cum obții 250 ml de preparat pentru o cură: amesteci 175 g macerat de usturoi, 25 g extract alcoolic de propolis în concentrație de 30%, 50-250 g miere de salcâm. Această cantitate echivalează cu 270-300 picături necesare unei perioade de 100 zile (fără întrerupere). Vezi doza de picături la fiecare masă în tabel.
Picăturile se administrează în puțină apă (o linguriță) dimineața, la prânz, seara, cu o jumătate de oră înainte de mese. Se respectă doza de picături diferențiată pentru fiecare masă, potrivit tabelului. La fiecare administrare se agită sticla, înainte de a trage cu pipeta preparatul. După 100 de zile de tratament continuu, se face pauză de 60 de zile, după care se reîncepe tratamentul. În a 11-a zi de la începerea tratamentului se administrează doza record de 25 de picături, dimineața, la prânz și seara. Apoi se repetă exact după schema din prima zi, respectându-se cu strictețe ordinea de administrare cantitativă și continuându-se tratamentul până la terminarea preparatului. Asocierea usturoiului cu mierea de salcâm și propolis completează și ridică valoarea terapeutică a acestuia, în special în combaterea sclerozei. Mierea de salcâm are o utilizare terapeutică antiseptică și calmantă. Sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply