(P) Cuptoarele cu aburi, soluția ideală pentru a găti sănătos

0

Echipa Miele România a stat de vorbă cu noi şi ne-a convins că alegerea unui cuptor cu aburi din portofoliul companiei este începutul unui parteneriat de durată, care promite satisfacţii, o alimentaţie sănătoasă şi numeroase experienţe culinare.

Cuptorul cu aburi este o noutate pe piața de la noi. Care sunt beneficiile lui?

În ultimul timp, cuptoarele cu aburi devin din ce în ce mai populare, datorită multiplelor avantaje pe care le au.

Beneficii:

 • Legumele își păstrează aroma, culoarea și textura.
 • În comparație cu gătirea tradițională, alimentele își păstrează mult mai bine vitaminele, mineralele și nutrienții.
 • Mediul umed din interiorul cuptorului face ca mâncarea să nu fie uscată la final.

În același cuptor pot fi gătite simultan mai multe tipuri de produse fără a exista un transfer de aromă între ele.

 • MultiSteam este sistemul ce perfecţionează generarea aburului și asigură rezultate uniforme.
 • Pentru toate tipurile de alimente testate, cuptorul cu aburi de la Miele a obținut primul loc, peste fierbere, la toate categoriile senzoriale.

Cum ne ușurează munca un astfel de cuptor?

Prepararea alimentelor la un cuptor cu aburi este metoda cea mai rapidă și sănătoasă, indiferent dacă produsul este proaspăt sau congelat. Cuptoarele cu aburi Miele funcționează fără presiune în intervalul de temperatură cuprins între 40 și 100°C. Ideal pentru prepararea legumelor, peștelui, garniturilor, deserturilor și multor altor preparate, în timp relativ mai scurt. Achiziționarea unui cuptor cu aburi Miele este începutul unui parteneriat de durată, care promite satisfacții, o alimentație sănătoasă și numeroase experiențe culinare. Iar dacă vorbim de un cuptor combinat, electric cu aburi, atunci putem avea și caracteristicile unui cuptor electric.

Ce funcții mai are un astfel de cuptor? Are meniuri predefinite?

În funcție de model, cuptoarele cu aburi Miele vin cu peste 50 de programe automate care pot fi accesate foarte ușor cu ajutorul afișajului. Selectarea manuală a temperaturii și duratei nu mai este necesară în cazul programelor automate. Puteți specifica temperatura de gătit pentru mai multe tipuri de alimente pentru rezultate perfecte, cu succes garantat. De asemenea, avem și funcția de menținere la cald, astfel că la sfârșitul timpului de preparare, mâncarea este păstrată automat caldă timp de 15 minute fără pierderi de calitate. O altă caracteristică a cuptorului cu aburi este gătirea independentă de cantitate. Fie că gătiți o singură porție sau un meniu pentru întreaga familie, indiferent dacă mâncarea este congelată sau proaspătă, timpul de gătit va fi întotdeauna același într-un cuptor cu aburi Miele. Alte funcții ale produsului sunt: dezghețare, gătire în vid, reîncălzire, opărire, conservare, sterilizare veselă, dospire aluat, topirea ciocolatei, prepararea iaurtului etc.

Cum se curăță?

Mulțumită generării externe a aburului și unei incinte din inox a cuptorului, cuptoarele cu aburi Miele sunt foarte ușor de curățat. În compartimentul de gătit nu se formează depuneri de calcar enervante, iar pereții netezi ai compartimentului de gătit și, mai ales, baza acestuia sunt ușor de curățat. După ce terminați de gătit, o simplă ștergere este suficientă pentru ca totul să redevină uscat și strălucitor.

Vă prezentăm în continuare o rețetă delicioasă pe care o puteți prepara cu ajutorul unui cuptor cu aburi Miele.

File de vițel în crustă de ierburi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente (4 porții)

 • file de vițel, 600 grame
 • sare
 • piper cu lămâie
 • pătrunjel, hasmațuchi, busuioc, tarhon, câte o jumătate de legătură
 • vin alb sec, 100 ml
 • supă de legume, 100 ml
 • lămâie necerată, un sfert
 • smântână pentru gătit, 100 ml
 • concentrat de vită, opțional

Mod de preparare

1. Spală și usucă bine carnea. Presară deasupra piperul cu lămâie, apoi pune carnea într-o oală.

2. Spală și usucă ierburile aromatice. Separă frunzele de tulpini. Pune tulpinile peste carne, apoi adaugă supa de legume și vinul. Gătește conform instrucțiunilor de mai jos.

3. Toacă mărunt frunzele ierburilor. Spală bine lămâia cu apă caldă, apoi rade coaja peste ierburi. Scoate carnea din oală și păstreaz-o la cald. Strecoară lichidul rămas și adaugă smântâna. Lasă să fiarbă 5 minute sau până ajunge la consistența dorită.

4. Dă carnea prin ierburile aromatice, taie felii și servește cu sosul obținut.

Poftă bună!

 

 

 

Producție: Elena Mihăescu

Foto: Miele

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply