Cum stropesc trandafirii

1
crin amaryllis
Foto: Elena Morar
Elena Morar, com. Dârlos, jud. Sibiu
Stimată redacție, Cu multă plăcere şi interes, vă citesc lună de lună noutățile şi sfaturile din revistă, iar acum, după o perioadă de absență revin în mijlocul vostru cu diverse sfaturi pentru cititori.
Locuiesc la casă, unde am spațiu şi am deprins o mare pasiune pentru florile de grădină, cât şi pentru cele din ghivece. Primăvara trebuie să pregătim terenul pentru semănatul florilor de grădină, dar tot atunci este timpul să ne ocupăm şi de florile de ghivece care pe timpul iernii au stat mai în repaus. Spre exemplu, pentru a avea flori frumoase şi care să înflorească atunci când le scoatem afară pe terasă, cel mai important lucru pentru muşcatele curgătoare, care sunt o splendoare toată vara și chiar până toamna, este să fie tunse şi schimbat pământul din ghivece. Pe măsură ce timpul se încălzeşte, udăm florile măcar de două ori pe săptămână. Udatul se face în cursul zilei şi cea mai bună apă este cea de ploaie. Şi crinul Amaryllis care pe perioada de iarnă a necesitat mai puțină apă, primăvara îl putem uda pentru a obține flori frumoase. Ghivecele le scoatem afară pe terasă după ce trece înghețul şi mai ales bruma ce afectează plantele, timpul potrivit este după data de 20 aprilie. De asemenea, şi semănatul semințelor în grădină se face după ce solul se încălzeşte, altfel semințele stagnează în pământ sau chiar putrezesc. Pentru iubitorii de trandafiri vreau să le dau un sfat de care să țină seama. Ca îngrăşământ pentru trandafiri folosiți îngrăşământul de la păsările de curte, pe care mai întâi îl puneți în apă la macerat. O cană de 1 litru din acel macerat se adaugă la 5 l de apă şi se udă în jurul firului de trandafir. Pentru puricii care apar, folosiți la 2 l apă, 2 căpăcele spirt medicinal şi puțin săpun lichid care se agită şi apoi cu o pompiță se stropesc trandafirii. Toate acestea vi le împărtăşesc din expe-riența mea şi am avut o recoltă frumoasă tot anul la trandafiri. Dragă redacție, alături de aceste rânduri vă trimit şi nişte fotografii de anul acesta, cu muşcatele curgătoare, cu frumoşii crini Ameryllis, yucca, trandafirul japonez, alături de cele două fetițe, Ioana şi Maria, şi una unde sunt alături de ficus şi cală. Dragi cititori, iubiți florile şi îngrijiți-le cu dragoste, pentru că ele ne fac viața mai frumoasă. Iubită şi stimată redacție, doresc întregii echipe multă sănătate, putere de muncă şi cât mai mulți cititori fideli care să fie mereu alături de Practic Idei!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. MARANDA STAN

    DOAMNA MORAR AM CITIT CU MARE ATENTIE TOT CE ATI SCRIS.MI-AM NOTAT SI CHIAR MAINE O SA PREPAR INGRASAMANTUL PENTRU TRANDAFIRI .SI LAMAIUL VA BENEFICIA DE SFATUL DUMNEAVOASTRA DEOARECE CRED CA ARE IAR PURICI.VA MULTUMESC SI ASTEPT CU INTERES SI ALTE SFATURI LA FEL DE UTILE .

Leave A Reply