Cum se schimbă viața ta când te muți la casă. 4 lucruri de care ai neapărată nevoie

0

Locuitul la curte, în afara orașului, vine la pachet și cu câteva schimbări în stilul tău de viață. Iată de ce vei avea nevoie.

Când vine vorba despre locuitul la casă sau la bloc, părerile sunt adesea împărțite. În vreme ce unele persoane ar da și mâine aglomerația din orașe pe liniștea de la sat, altele nu ar vrea să renunțe niciodată la confortul de a ajunge repede oriunde în oraș și nici nu și-ar dori noile responsabilități care vin odată cu o curte mai mare. Viața unei familii se schimbă mult atunci când are loc marea mutare de la apartament la o casă pe pământ, undeva mai departe de oraș. Iată ce ai de luat în considerare și ce trebuie să achiziționezi în acest caz:

  • Un factor esențial. Interesează-te de el și rezolvă rapid problema cu ajutorul unui singur lucru

În multe zone rurale, chiar și de lângă marile orașe, încă nu există o rețea de alimentare cu apă Ce înseamnă asta? Că trebuie să fii pe deplin responsabil de apa pe care o utilizezi în casă. Folosită adesea drept un argument pentru care viața la casă este mai dificilă, lipsa alimentării cu apă are o rezolvare simplă și rapidă.

Vei avea nevoie doar de un astfel de dispozitiv silențios, economic și eficient. Odată ce îl instalezi, problema apei va deveni, practic, inexistentă. Mai mult decât atât, nu este deloc greu de instalat, iar apa va fi la fel de bună ca cea de la izvor și nu va avea clor sau alte subtanțe de tratare, precum cea de la robinet, pentru ca sursa este chiar pânza freatică.

  • Imperativă dacă nu ai canalizare

Odată ce ai rezolvat situația apei potabile, trebuie, desigur, să iei în calcul și instalarea unei fose septice. Nici în cazul ei nu vorbim despre neplăceri prea mari. Se instalează ușor, funcționează fără probleme, iar curățarea ei trebuie făcută doar o dată la unul sau doi ani. Există inclusiv produse de curățare în magazine cu ajutorul cărora perioada dintre vidanjări poate fi și de cinci ani.

Atâta vreme cât optezi pentru materiale de bună calitate și o echipă de profesioniști care să o instaleze, fosa septică nu îți va crea nicio neplăcere și nici nu îți va știrbi din confort.

  • Nu uita de siguranța ta, mai ales dacă stai într-o zonă mai izolată

În cazul în care ai ales o casă situată într-o zonă puțin populată, ar fi recomandat să iei în considerare și instalarea unei alarme, te vei simți mult mai în siguranță. În marile orașe e lumină și forfotă mereu, există interfon la fiecare scară de bloc și sunt puține șanse să ai parte de surprize neplăcute atunci când pleci în vacanță. Când locuiești într-un loc mai izolat, însă, există șansa ca atunci când lipsești de acasă să-ți facă o vizită niște musafiri nepoftiți.

  • Trebuie să fii pregătit pentru o schimbare destul de mare în stilul tău de viață

Atunci când te muți la casă și ai și o curte spațioasă, vei avea și noi responsabilități când vine vorba despre întreținerea proprietății. Vei avea nevoie, în acest caz, de diverse unelte de îngrijirea grădinii și, desigur, de un aparat de tuns iarba.

Dacă la apartament treburile casnice se termină relativ repede, atunci când stai la casă și vrei să ai o grădină plină de flori și bine îngrijită, ai câte ceva de făcut mereu. Bineînțeles, nu trebuie să uităm că grădinăritul este și o activitate foarte relaxantă și ajută la risipirea stresului.

Tu ce părere ai? Cum crezi că e mai comod, la casă sau la apartament?   

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply