Cum se curata petele de grasime de pe hota

0

Credeai ca e greu? Citeste sfaturile noastre.

Sa ne intelegem bine: hota are mai multe parti care merita atentia ta. Pe suprafata care priveste catre aragaz, ai de furca atat cu stropii de grasime, cat si cu portiunea delicata a filtrului. Aici, spre deosebire de pereti, dusumea si dulapurile din preajma aragazului, nu vei folosi buretele din inox, nici macar pasta abraziva.

Unele hote au niste lamele din aluminiu pe un cadru detasabil, pe care-l poti pulveriza cu solutie degresanta si apoi sa-l clatesti sub dus. Alte variante presupun o curaţare pe loc, tot cu pulverizare si stergere cu laveta curata. Pentru petele nazuroase, va trebui să insisti fara sa apesi, eventual sa le inlaturi intr-o a doua etapa de curatare.

Hota din sticla? Dupa ce ai curatat grasimea, nu uita sa folosesti un spray de geamuri, pentru claritate. Partea de deasupra hotei suporta praful imbibat in stratul de grasime depus de aburi, la fel ca si dulapurile suspendate din bucatarie. Dar pentru ca hota vegheaza chiar deasupra oalelor de mancare, merita sa-i acorzi mai des atentie (adica sa nu stai prea multe luni pe ganduri si sa o cureti!).


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Crista Darie, foto: Stock.xchng

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply