Cum scapi de pagubele cauzate de topirea zapezii

0

Temperaturile incep sa creasca, zapada de pe trotuare se topeste, iar apa se infiltreaza la in peretii cladirilor din apropiere.

Pentru a preveni problemele care pot aparea ca urmare a topirii zapezii, cateva masuri pot fi luate, potrivit specialistilor Baumix:
 
Hidroizolatia soclului – Soclul cladirii reprezinta elementul cel mai expus la umezeala, de aceea trebuie acordata o atentie sporita in constructia acestuia. Soclul trebuie sa fie termoizolat si in acelasi timp protejat de posibilele infiltratii. Este recomandata termoizolatia cu polistiren extrudat, iar planul soclului trebuie sa fie retras cu minimum 2 cm fata de planul fatadei, pentru ca apa sa nu patrunda in structura. Ca materiale, sunt de preferat hidroizolatia MHF81, cu un strat de protectie flexibil si rezistent la toti factorii atmosferici.
Hidroizolatia subsolului – Sistemul recomandat de specialisti consta in MHF81 pentru hidroizolatie minerala flexibila si BHF82 pentru benzi de etansare pentru intersectii de planuri si treceri de conducte.
Drenul din jurul casei – sistemul de drenaj este de fapt un sant de adancime sapat in jurul casei, in care este introdusa o conducta colectoare din PVC, acoperita cu pietris.

Sursa: PR
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply