Cum să transformi baia într-o extensie a propriei tale personalități

0

lavoare baieÎntreaga casă poate reprezenta o extensie a propriei tale personalități, iar baia poate deveni cea mai frumoasă încăpere a locuinței tale.

Reamenajarea băii nu este, însă, la fel de simplă ca achiziția unor noi elemente de mobilier și zugrăvirea pereților.

O baie amenajată cu mare atenție și cu simț estetic va reflecta personalitatea celui care o folosește, însă există câteva aspecte la care fiecare persoană dornică să-și reamenajeze baia trebuie să țină cont.

Lavoarul este punctul central vizual

Lavoarul reprezintă punctul de atracție al privirii, deoarece este obiectul către care te uiți prima dată atunci când deschizi ușa băii și care domină întregul concept de design interior al încăperii, mai ales dacă e o piesă deosebită. Acesta este și motivul pentru care lavoarul trebuie neapărat să ofere băii o notă de eleganță și de rafinament.

Designerii de interior recomandă tot mai des lavoarele din piatră naturală, care au devenit un simbol în tendințele curente de amenajare a băilor și pun accentul pe crearea unui spațiu cât mai apropiat de natură. Pe lângă funcția lor utilă incontestabilă, ele reprezintă și un element de decor interior, fiind lucrate în forme rotunde, în forme pătrate sau chiar în forme speciale, care oferă o notă puternic creativă, așa cum sunt aceste lavoare de baie, din marmură sau travertin. În plus, ele corespund celor mai înalte standarde de rezistență și reprezintă o excelentă investiție pe termen lung, pentru orice locuință.

Dulăpiorul de sub chiuvetă poate fi pictat

Dulăpiorul de sub chiuvetă reprezintă un element de mobilier foarte util în orice baie, însă aspectul lui nu trebuie să plictisească. El poate fi pictat în culori vii, pentru a destinde atmosfera vizuală a încăperii și pentru a se potrivi mai bine personalității tale. Atenție, însă, la culori, deoarece acestea trebuie să se afle în armonie cu nuanța dominantă a întregului spațiu.

Lumina este foarte importantă

Lumina joacă un rol foarte important în designul de interior al băii. În primul rând, un spot luminos trebuie amplasat deasupra chiuvetei. O altă sursă de lumină trebuie amplasata deasupra dușului, în timp ce becurile care luminează peretele opus vasului de toaletă fac baia să pară mai spațioasă.

Atenție la culori

De obicei, baia este cea mai mică încăpere a casei. Dacă plăcile cu care amenajezi spaţiul sunt închise la culoare, baia va părea și mai mică decât este de fapt. Dacă nuanțele sunt, însă, deschise, vor crea impresia unui spațiu mai mare, de aceea designerii de interior recomandă folosirea culorilor calde și luminoase. Lavoarul poate avea, însă, o nuanță mai închisă decât gresia și faianța, pentru a fi acea pată de culoare necesară oricărei încăperi.

Elegant, rustic sau modern?

Pentru o baie elegantă, specialiștii recomandă o atenţie ridicată la finisajul plăcii cu care amenajezi spaţiul, dar şi materialul. De exemplu, dacă mergi tot pe piatră naturală (marmură de diferite culori, travertin cu aspect cald sau ardezie), ea va fi extrem de uşor de asociat cu lemn, sticlă sau metal. Pentru stilul rustic, plăcile în tonuri pământii sunt cele mai potrivite. Pentru o baie modernă, însă, plăcile strălucitoare, în finisaj polişat şi în culori tari, vor fi o idee bună.

Pentru a avea, însă, o idee clară despre modul în care ar arăta, concret, baia după reamenajare, recomandăm consultarea unor cataloage cu fotografii care prezintă exemple de design interior reușit. În acest fel vei fi sigur că nu vei crea o dizarmonie între numite alegeri și soluțiile la care apelezi atunci când reamenajezi și redecorezi baia.

Foto: shutterstock.com/Elena Talberg

(P) Articol realizat împreună cu piatraonline.ro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply