Cum să-ți faci baia să arate ca un SPA de lux. 5 idei pe care le poți pune în aplicare imediat

0

SPA-urile sunt locul perfect pentru a te relaxa și a te deconecta de la stresul cotidian. Curățenia impecabilă, prosoapele moi, decorul și ambianța, precum și aromoterapia specifică lor au un efect terapeutic excepțional, chiar și asupra celei mai încărcate minți. Însă, pentru că nu ai mereu suficient timp la dispoziție pentru a merge la SPA, îți poți organiza propria oază de relaxare chiar la tine acasă.

baie spa de lux

Iată câteva idei care vor schimba orice baie, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, astfel încât tu să te simți confortabil și să te reîncarci cu energie pozitivă după o zi stresantă.

Înlocuiește gresia cu lemnul

O podea din lemn oferă o senzație de pace și căldură oricărei încăperi, dar lemnul este de obicei evitat în băi din cauza umezelii. Însă te poți orienta spre materiale concepute special pentru baie, care să imite lemnul și care să arate grozav indiferent că alegi să plachezi doar podeaua sau să le folosești și în cabina de dus, pentru a obține acel stil oriental specific SPA-urilor. Pentru a obține continuitatea stilului și a îmbina armonios totul ai nevoie de niște produse de finisaj de calitate, pe care le găsești în acest magazin cu materiale de construcții. Chituiește cu atenție spațiile dintre plăcile de gresie și folosește plintele pentru a structura mai bine încăperea, dar și pentru a ascune eventualele mici imperfecțiuni.

Detaliile care fac diferența

Un covor din pietre de râu lipite cu adeziv, o băncuță asemănătoare celor din saune, instalată chiar în cabina ta de duș, o draperie de duș semitransparentă, dintr-un material fin, precum borangicul, dar și accesoriile de baie perfect ordonate nu trebuie să îți lipsească, dacă vrei ca baia ta să imite perfect un SPA.

Optează pentru forme ovale

Formele ovale sunt ideale dacă vrei un aer de eleganță și lux în baia ta. O chiuveta ovală încastrată într-un mobilier de culoare închisă și o cadă înaltă, plasată în mijlocul băii, astfel încât să creeze principalul punct de interes al încăperii vor schimba complet modul în care te simți aici. Lângă cadă ai nevoie de un spațiu unde să poți plasa câteva lumânari parfumate, bețișoarele de aromoterapie și spumantul de baie, pentru acele seri în care îți dorești să te relaxezi cu o baie fierbinte.

Instalează spoturi cu luminozitate reglabilă

Lumina ambientală este unul dintre elementele cheie atunci când îți transformi baia într-un spațiu ideal pentru relaxare. Abajururile sau spoturile cu luminozitate reglabilă sunt de ajutor atunci când lumina emanată de lumânările parfumate pe care le-ai aprins nu este suficientă. Alege LED-uri cu lumină care să o imite pe cât posibil pe cea naturală sau cu lumină galbenă, care creează acea atmosferă perfectă pentru odihnă.

Îmbină modernul cu natura

Un aer proaspăt și curat te va încărca imediat cu energie, așa că nu ezita să plasezi câteva ghivece cu plante în baia ta. Bonsaii, deși sunt mai dificil de îngrijit și cer o atenție specială, dau un aer exotic încăperii. Nu vei da greș nici cu niște arbuști de talie mică sau cu o plantă agățătoare pe care să o tunzi periodic. Iar florile de culoare albă, roz sau cele roșii vor funcționa ca accesorii decorative în baia ta.

Creează mai multe spații de depozitare

Prosoapele mari și moi, halatele de baie de un alb imaculat, papucii de casă confortabili, precum și loțiunile specifice unui SPA vor avea nevoie de mai mult spațiu de depozitare la tine în baie. Dacă nu ai suficient loc pentru a amplasa un nou dulap de baie, poți compartiment spațiile pe care le ai deja la dispoziție cu ajutorul unor coșuri sau cutii din răchită. Ideal, acestea vor fi ținute la vedere, pentru a completa atmosfera băii tale.

Aceste schimbări pe care ți le propunem sunt potrivite pentru orice tip de baie, indiferent de mărimea ei sau de modul în care este deja amenajată. Reține că orice mică ajustare care îți poate aduce un plus de relaxare și pace interioară merită pusă în practică, mai ales când și costurile sunt foarte reduse.

Sursă foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply