Cum să-ți amintești zi de zi că iubirea este frumoasă

0

Habasescu Elena_Gospodina harnica_1Elena Hăbăsescu, Caraș Severin
Dragi cititori,
Iubirea este un sentiment frumos și benefic pentru orice ființă de pe pământ
Oamenii au găsit diferite simboluri pentru ea, printre care și imaginea inimii – motorul vieții. Românii sărbătoresc în februarie ziua îndrăgostiților, dar inimi poți dărui oricând.
Eu mă bucur să ofer celor îndrăgostiți de frumos modelul unui șervețel sub formă de inimioară, care să le aducă aminte în fiecare zi că iubirea este frumoasă și benefică.
Din material de bumbac, folosind tehnica quiltului, se pot realiza șervețele cu dimensiunea de 39/39 cm la porțiunea cea mai mare. Se pot spăla și călca, sunt decorative pentru o masă unde două ființe care se iubesc pot servi masa, o prăjitură, o cafea sau alte bunătăți.
Iată cum se procedează: pentru față alegem două materiale de culori diferite, le tăiem la dimensiunea 40/40 cm. Pentru dos folosim o singură culoare, iar în mijloc o bucată de vatelină subțire. Ne facem un șablon dintr-un carton sau hârtie mai groasă sub forma unei jumătăți de inimioară. Punem în două fiecare material, aplicăm șablonul pe el, trasăm cu creionul un contur în jurul șablonului și apoi tăiem materialul. Vor rezulta patru jumătăți de material, pe care le vom uni câte două din culori diferite. Așezăm vatelina pe masă, peste ea punem dosul cu fața în sus, peste dos punem inimioara călcată cu fierul cu fața spre dos, însăilăm și unim provizoriu cele 3 straturi și tragem o cusătură pe margine lăsând o porțiune de aproximativ 10 cm, prin care vom întoarce inimioara pe față.
Tăiem pe lângă inimioară surplusul de material și vatelina (acestea nefiind tăiate sub formă de inimioară până nu aplicăm pe ele fața) și întoarcem pe față inimioara noastră și o călcăm cu grijă să rămână marginile perfecte. Pentru siguranță o prindem în câteva ace, ca s-o putem decupa și să obținem marginile perfecte. Pentru siguranță  o prindem în câteva ace ca s-o putem quiltui la mașină sau cu mâna. Putem aplica pe una dintre culori un model de floare, inimioară, să fie și mai frumoasă. Călcăm din nou și am obținut un șervețel pentru masă frumos, util și decorativ, care să ne amintească mereu că cineva ne iubește.
Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply