Cum sa schimbi faianta din jurul vasului de toaleta

0

Daca faianta din jurul vasului dumneavoastra de toaleta este veche, fisurata sau de o culoare care nu se asorteaza cu noul vas de toaleta sau cu restul baii, vechile placi de faianta pot fi indepartate rapid si simplu.

Placile noi pot fi montate la fel de simplu in jurul si in spatele obiectelor sanitare deja existente. Utilizati ferastraul compact Dremel DSM20 impreuna cu discul de taiere pentru faianta si taiati placile de faianta la dimensiunea adecvata. Trebuie doar sa urmati ghidul nostru de mai jos pas cu pas. Puteti taia chiar si gresie portelanata cu ajutorul ferastraului compact DSM20 pentru o baie cu un aspect complet schimbat! 
Unelte si necesare:
Ferastrau compact Dremel DSM20 cu ghidajul de taiere pentru muchii DSM si discul de taiere pentru faianta cu diamant Dremel DSM540.
Alte materiale necesare:
Dalta si ciocan
Adeziv pentru faianta
Distantiere pentru faianta
Placi de faianta noi
Mortar si drisca 
Ruleta si creion
Smirghel
Pasul 1
Indepartati vechile placi de faianta cu ajutorul unei dalti si al unui ciocan, apoi utilizati smirghelul pentru a netezi suprafata sau, daca este necesar, tencuiti peretele, deoarece aveti nevoie de o suprafata plana pentru a putea monta placile de faianta. 
Pasul 2
Masurati peretele si placile de faianta pentru a crea un plan al suprafetei pe care urmeaza sa o faiantati. Apoi identificati punctul central al peretelui si stabiliti cum urmeaza sa montati placile, pornind din centru catre marginile exterioare/colturi, pentru a putea taia uniform placile de faianta la ambele capete.  
Pasul 3
Pentru a putea incepe sa aplicati placile de faianta conform planului dumneavoastra, indepartati placa de actionare, astfel incat sa puteti monta faianta pana in dreptul orificiului acesteia. Aplicati adeziv in mod uniform pe intreaga suprafata a peretelui. Apoi montati cu precizie noile placi de faianta utilizand distantiere pentru a va asigura ca distanta dintre acestea este mereu aceeasi.
Pasul 4 
Taiati placile ramase pentru marginile peretelui, colturi, suprafata din jurul orificiului placii de actionare si partea din spate a vasului de toaleta cu ajutorul ferastraului compact Dremel DSM20, ghidajului de taiere pentru muchii Dremel DSM si al discului de taiere pentru faianta cu diamant Dremel DSM540.
Pasul 5 
Montati placile de faianta pe perete, conform schitei dumneavoastra. 
Pasul 6
Finalizati lucrarea aplicand mortar, iar dupa uscarea acestuia, fixati cu suruburi un suport pentru hartie igienica – sau chiar mai bine, aplicati unul cu prindere prin ventuze pentru a nu mai fi nevoie sa perforati peretele – si asta e tot!
 
Vezi imaginile in galeria foto alaturata! 

Advertorial

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply