Cum să renovezi dormitorul în 2 zile

0

Puţine lucruri te pot ajuta să începi ziua într-un mod pozitiv, iar unul dintre ele este trezirea într-un nou dormitor frumos. Renovarea nu trebuie să însemne distrugerea pereţilor sau adăugarea de lumini în tavan. Modificările mici, cum ar fi o vopsea proaspătă, paturi tapiţate, o lenjerie nouă, câteva accesorii şi aranjarea în mod diferit a mobilierului vechi, pot da un aspect nou dormitorului tău. Cea mai bună veste este că poţi crea un nou dormitor cu un buget restrâns în mai puţin de două zile.

Planificare

Planifica renovarea cu cel puţin o lună înainte, dacă poţi. Acest lucru îţi oferă timp pentru a comanda articolele online sau din cataloage. Poţi chiar să vizitezi târgurile de mobilă, unde poţi găsi piese de calitate la preţuri mici. De asemenea, poţi vizita părinţii sau prietenii care renovează, şi poţi alege de la ei piesele de mobilier la care vor să renunţe. Este posibil ca ţie să îţi placă ceea ce ei nu mai doresc.

Design-ul

Uită-te bine la dormitor şi decide ce nu îţi place. Nu te concentra asupra lucrurilor pe care nu le poţi schimba fără a face modificări majore, cum ar fi o fereastră prea mică sau un colţ ciudat care este greu de finisat. Ai doar două zile, deci trebuie să te concentrezi asupra lucrurilor pe care le poţi schimba. După ce ai o idee de bază despre ceea ce trebuie să faci, măsoară camera şi fă o schiţă pe hârtie. Fă decupaje de hârtie pentru mobilier, astfel încât să le poţi rearanja pe hârtie în loc să muţi mobila prin dormitor până eşti mulţumit. Există programe online disponibile pentru a face acest lucru, dar rearanjarea fizică a mobilierului din hârtie poate duce la soluţii mai creative. Atunci când alegi culorile, potriveşte culoarea peretelui cu accesoriile. Dacă dormitorul tău este prea mic pentru un pat supradimensionat, poţi alege ceva mai practic din multele modele de canapele extensibile  disponibile pe piaţă. O canapea extensibilă îţi oferă posibilitatea de a avea un dormitor mai puţin înghesuit.

Ziua 1

Goleşte cameră. Poţi începe cu cele mai mici articole, cum ar fi ceasul, lămpile, obiectele de artă, şi să avansezi treptat la piesele de mobilier. Scoate covorul dacă doreşti să-l înlocuieşti. Dacă nu, acoperă-l bine cu folie. Poţi începe prin a vopsi tavanul. Cele mai multe vopsele din latex se usucă în aproximativ 2 ore. În timp ce tavanul se usucă, poţi vopsi restul pereţilor. În timp ce pereţii usucă, vopseşte sau recondiţionează mobilierul care necesită un aspect nou.

Ziua 2

Finalizează vopsirea mobilierului. Pune noul covor dacă ai unul sau poţi pune covoare mici de design care vor sta sub mobilier. Mută tot mobilierul în cameră, începând cu cel mai mare articol. Foloseşte modelul de hârtie ca referinţă. Apoi mută piesele mici de mobilier şi aranjează-le conform planului tău. Fixează operă de artă după aranjarea mobilierului, deoarece este posibil să să fie necesar să ajustezi înălţimea. Nu uita să pui flori proaspete în noul dormior.

 

 

Sursa: SeoPower
Sursa foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply