Cum să îți pregătești casa pentru vară

0

Doar câteva luni ne despart de temperaturi aride, invazii de insecte și coduri roșii de furtună. Iar dacă e să ne luăm după ce spun meteorologii, anul acesta va fi foarte călduros, în special în unele zone ale țării. De obicei, orașele mari devin adevărate cuptoare pe timp de vară din cauza nivelului mai mare de poluare și al fluxului constant de mașini. Iar înainte ca vara să te lovească din plin, e bine să știi cum să îți pregătești casa pentru a face zilele călduroase de vară puțin mai confortabile.

Investește într-un aparat de aer condiționat

Aerul condiționat nu mai este deloc un lux. În ultimii ani, a devenit un obiect deosebit de important în casele românilor. Iar dacă alegi să investești într-un aer condiționat pe Ideall.ro, ar trebui să știi dinainte ce model vrei să alegi și cu ce funcții suplimentare să vină. Ai grijă să vină cu un filtru care se scoate ușor, pentru a-l curăța mai repede, o consolă simplu de utilizat și înțeles și, mai ales, să fie din clasa A+ pentru a economisi energie electrică.

Previne daunele cauzate de apă

În timpul furtunilor de vară e foarte ușor ca locuința ta să aibă de suferit. Evită aceste daune investind în reparații și verificări pentru acoperiș, uși și ferestre. Orice loc care prezintă o deschidere ar trebui verificat pentru că în timpul furtunilor, apa se poate infiltra și provoca probleme mai mari. Dacă faci aceste verificări din timp, vei scuti bani de reparații atunci când apa va strica inevitabil un perete sau o ușă.

Toaletează copacii și plantele de grădină

Dacă te bucuri de câțiva copăcei sau arbuști în curte, află că și ei trebuie pregătiți de vară. La o rafală de vânt mai puternică, crengile uscate se pot rupe și pot provoca daune serioase casei tale. Așa că nu strică să investești în serviciile unui grădinar priceput care îți va rezolva această problemă.

Scapă de dăunători

După cum am mai spus, vara e sezonul invaziilor de insecte și, oricât de bine ai crede că te-ai pregătit, tot o să ai ceva probleme cu furnicile, țânțarii sau gândacii. Asigură-te că locuința ta este bine sigilată și că orice posibile intrări sunt închise. Pulverizează insecticid în toată casa pentru a crea o barieră de care gândacii nu vor putea trece iar dacă ai plase la uși și la geamuri, asigură-te că nu există nicio gaură cât de mică prin care aceste creaturi enervante să poată intra.

Întoarce salteaua

Da, sună ca un sfat pe care ți l-ar putea da chiar mama ta, însă există un motiv întemeiat pentru care îți recomandăm să faci acest lucru. Nu numai că vei prelungi durata de viață a saltelei dar vei avea ocazia să faci curat sub pat. Aspiră salteaua înainte de a o întoarce iar dacă suferi de alergii, nu strică să investești într-o husă hipoalergenică.

sursa: Digital workforce
sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply