(P) Cum să folosești plantele din grădină pentru o afacere cu cosmetice

0

Cum să folosești plantele din grădină pentru a-ți începe o afacere cu cosmetice – interviu cu Iulia de la Natural Shop

„Atunci când creezi lucruri inspirate din bogăția naturii, ești poate cel mai fericit om! Dăruind energie vitală din plante, oferim sănătate și bucurie tuturor!”

Povestea Iuliei de la NATURAL SHOP este un bun exemplu pentru toți antreprenorii din România. Totul a început acum mulți ani, când și-a propus să aducă mai aproape toate plantele pe care le-a studiat de-a lungul timpului, ulterior deschizându-și magazin online pe Breslo.ro.

Afacere cu cosmetice din plantele de grădină

afacere cu cosmetice

Dacă vrei să reușești într-un domeniu atât de complex precum cel al cosmeticelor naturale, trebuie să existe o anumită motivație și ambiție pentru a finaliza ce ți-ai propus. Povestea Iuliei ne ambiționează cu adevărat, deoarece realizăm că atâta vreme cât există voință, îți poți construi o mică afacere chiar și din plantele pe care le crești în propria grădină.

Iulia și-a construit deja o bază de clienți fideli pe Breslo.ro, platforma pe care își vinde cosmeticele naturale, ba chiar am putea spune că a devenit un adevărat brand, cunoscut printre cei care preferă să trăiască sănătos și să folosească produse bio.

Pentru că suntem curioși cum a reușit, i-am adresat câteva întrebări, sperând să ne spună cum a reușit să aibă propria afacere începând de la zero. Iar dacă vreți să aflați mai multe despre cosmeticele ei, vă invităm în magazinul NATURAL SHOP.

afacere cu cosmetice

Iulia, care crezi că a fost rețeta succesului în cazul tău?

Rețeta succesului meu: căutare, pasiune, răbdare și dăruire! Respectăm și iubim natura, dăruim iubire fiecărei plante cultivate de noi și suntem răsplătiți la rândul nostru. Înmagazinăm în fiecare produs energie, bucurie și fericire.

Simți că ți s-a schimbat viața de când ai început să faci astfel de cosmetice?

Atunci când creezi lucruri inspirate din bogăția naturii, ești poate cel mai fericit om! Dăruind energie vitală din plante, oferim sănătate și bucurie tuturor! Totul a început acum mulți ani, când am vrut să aduc mai aproape toate plantele pe care le-am studiat! Sunt o persoană optimistă și pozitivă, găsesc bucurie în fiecare plăntuță.

afacere cu cosmetice

De ce ai ales Breslo ca să îți vinzi produsele?

Breslo.ro este școala de artizani, am știut din prima clipă că acesta va fi locul unde voi putea pune în aplicație toate informațiile adunate în anii de studii. Aici intâlnești cei mai buni creatori din toate domeniile. Este minunat să fii în locul unde aparții cu adevărat.

Cum a evoluat afacerea ta în timp? Ce așteptări ai de la ea în continuare?

Afacerea mea a prins un contur deosebit, am reușit să creez un brand – IEHANA COSMETICS – produse cosmetice organice pe bază de ingrediente active și apa alcalină KANGEN (suntem, de fapt, singurii din lume).

În magazinul nostru de pe Breslo.ro avem cea mai mare varietate de produse naturale, producție proprie, rețete și culturi eco pentru plante. Săptămânal postăm produse noi, încercăm să fim creativi și inovativi prin combinațiile deosebite ale plantelor în produsele noastre.

Avem multe planuri de viitor:

– să participam la a 3-a conferință internațională – Romanian Business without Borders – din Dubai, în luna septembrie

– să ne mărim culturile de plante medicinale și arbuști fructiferi

– aclimatizarea de noi plante medicinale cu proprietăți curative deosebite

– avem în lucru două rețete de produse pe care dorim să le brevetăm

– să ne mărim portofoliul de produse organice certificate

afacere cu cosmetice

Lucruri pe care ai fi vrut să ți le fi spus cineva când erai la început?

Mi-aș fi dorit să aflu câteva sfaturi legate de vânzări, însă am învățat din mers, cum se zice. Nu de puține ori am fost consultată de alți oameni care fac handmade sau cosmetice și am încercat să îi sfătuiesc în așa măsură încât să pornească cu dreptul.

Ce trucuri folosești ca să îi convingi pe vizitatori să cumpere din magazinul tău?

Oferim permanent reduceri consistente, cadouri și servicii de consultanță naturopată. În cazul în care un client își dorește un tratament sau un produs special, facem tot posibilul pentru a satisface nevoile și cerințele respective. Suntem permanent alături de clienți prin descrierile speciale și informațiile necesare, referitoare la fiecare produs.

afacere cu cosmetice

Cum îți faci clienții să se întoarcă și a doua oară în magazin?

Fidelizăm clienții prin calitate, rapiditate și comunicare.

Care crezi că sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat de când vinzi?

Atunci când lucrezi cu clienții, răbdarea este cea mai importantă, orice client bine informat va ști să aleagă și va fi mulțumit de produsele selectate. Fără o comunicare bună, nu se poate încheia vânzarea propriu-zisă.

afacere cu cosmeticeCum trebuie fotografiat un produs ca să aibă succes pe net?

Cu toții știm că fotografia bună vinde produsul, așa că încerc să fac poze complexe. Știu, în schimb, că la acest capitol mai am de învățat!

Alte sfaturi pentru începătorii în handmade?

Indiferent de greutățile întâlnite, să îți continui visele, să crezi în tot ceea ce faci, să aduci un zâmbet, o bucurie, o adiere proaspătă în fiecare produs realizat.

Dacă v-a plăcut de Iulia și sunteți curioși să îi testați cosmeticele din plante naturale, vă invităm cu drag în magazinul ei online, NATURAL SHOP.

Text: Andreea Ghica   *   Foto: Breslo

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply