Cum să fii gazda perfectă. Tot ce trebuie să știi despre amenajarea camerei de oaspeți

0

foto main Elvila 2Camera de oaspeți ar trebui să îi facă pe invitații tăi să se simtă confortabil, relaxați și bineveniți, practic să se simta ca acasă. Ea va funcționa și ca o carte de vizită a ta, ca gazdă, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită decorării acestei încăperi.

Cei mai mulți aleg să se inspire din decorațiunile interioare ale camerelor de hotel, iar asta nu este o greșeală, cât timp păstrezi noțiunile de eleganță și confort, aducând în același timp și o notă personală, în ton cu stilul casei tale.

Camera de oaspeți trebuie să fie o oază de relaxare și confort, așa că alege un ton delicat pentru zugrăveala pereților. Poți alege culori neutre, precum bej sau ivoire, sau poți folosi nuanțe pastelate de albastru sau verde, atât pentru pereți, cât și pentru mobilier sau covoare.

Locul de dormit trebuie să fie confortabil, dar și practic, așa că dacă nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, poți alege o canapea extensibilă precum acestea, cu un model modern și atractiv, pe care să o poți întinde înainte să-ți sosească vizitatorii. De o parte și de alta plasează două noptiere pe care oaspeții tăi să-și poată lăsa telefoanele la încărcat sau pe care să țină un pahar cu apă, pe timpul nopții. Pentru un plus de confort, poți pune o lampă lângă pat, pentru ca invitații tăi să nu se mai dea jos pentru a stinge luminile înainte de culcare sau să se împiedice de mobilier pentru că nu cunosc bine camera.

Găsește loc pentru a amplasa o oglindă, pentru ca oaspeților tăi să le fie mai ușor să se aranjeze dimineața. În plus, oglinzile creează iluzia unei camere mai spațioase. Dacă nu ai un perete pe care să pui oglinda, apelează la una care se poate lipi cu ușurință pe dulap și astfel vei salva din spațiu.

Este neapărată nevoie să ai un dulap în camera de oaspeți, pentru ca vizitatorii să nu își țină hainele șifonate în valize. Pune-le la îndemână și câteva umerașe, precum și un fier de călcat.

La fel de important este să plasezi și o măsuță cu două scaune, preferabil lângă geam și aproape de o priză, în caz că invitații au nevoie să lucreze la laptopuri sau să citescă ceva la lumină. Pe masă poți pregăti de dinainte o vază cu flori proaspete, care vor da o pată de culoare și o aromă îmbietoare, precum și câteva cărți sau reviste pe care să le poată răsfoi sau citi pe parcursul șederii lor la tine și un cos cu fructe.

Funcționalitatea este un alt aspect de care să ții cont. Totul trebuie să fie la îndemână sau foarte ușor de găsit. Când le prezinți camera oaspeților tăi, arată-le unde se află păturile, în caz că le va fi răcoare seara, prosoapele, prizele și unde își pot depacheta hainele și încurajează-i să te întrebe dacă mai au nevoie de ceva. Multe persoane se simt intimidate când petrec câteva zile într-o casă care nu e a lor, așa că s-ar putea simți jenați să deranjeze pentru a cere câte ceva.

 

Dacă ții cont de aceste sfaturi, oaspeții tăi se vor simți ca acasă și vor reveni cu plăcere la fiecare invitație. Pentru a fi o gazdă bună este nevoie să anticipezi de dinainte nevoile vizitatorilor, dar cu puțină organizare te vei bucura în scurt timp de reputația de gazdă perfectă.

 

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply