Cum să faci patul ca în alte trei țări

0

Credeai că peste tot în lume paturile arată la fel? Ei bine, salteaua ar putea fi aceeași, dar lenjeria de pat și, mai ales, modul în care este ea așezată sunt… altceva.
Este un detaliu pe care nu îl vei sesiza prea ușor, dacă, în timpul călătoriilor peste hotare, nu vei ajunge în casele localnicilor. Hotelurile au, aproape peste tot, același set de reguli, așa că paturile arată aproximativ similar, cu toate că turiștii se plâng uneori și de asta – de faptul că paturile hotelurilor din Paris nu arată la fel de bine precum cele din Grecia și viceversa.
Am luat exemplele a trei țări, ca să îți arătăm că există, într-adevăr, deosebiri de la o cultură la alta, dar și ca să îți dăm idei despre cum ai putea amenaja diferit paturile, atunci când simți nevoia de o schimbare de decor și de mai mult confort.
Dar înainte de asta, trebuie să îți spunem că cea mai veche saltea din lume, descoperită într-o peșteră din Africa de Sud, nu era chiar atât de diferită de ceea ce folosim astăzi, ba chiar era realizată din materiale care alungau țânțarii.
Și acum, să trecem la lucrurile practice:

  1. De ce ai vrea să ai un pat ca în Maroc? Pentru că, aici, totul în arhitectura și amenajarea casei este complex și colorat, de la tăbliile din lemn sculptat și împodobit ale paturilor, la astfel de lenjerii de pat, dintre care poți alege modelele în dungi colorate sau pe cele care amintesc de basmale și șaluri orientale, dar și materialele satinate. Este un stil pe care l-au preferat figuri istorice ca regina Maria, dar este la fel de actual astăzi.

Un detaliu demn de reținut, referitor la modul în care este așezată lenjeria pe pat, este faptul că aceasta trebuie să aibă dimensiuni mari, în așa fel încât cearceaful și cuvertura să atingă podeaua. Același sfat este valabil și în cazul pilotelor.

  1. O altă variantă este să faci patul precum chinezii, care acordă o mare importanță somnului, ca de altfel toți locuitorii Asiei. În China, în casele tradiționale, nu este însă folosită salteaua, ci un fel de placă, dar în marile orașe, locuitorii au preluat modelul din vest.

Ce trebuie să reții de aici? Faptul că saltelele și pernele moi, în care poți să te afunzi, nu sunt întotdeauna cele mai bune pentru sănătate, în special pentru coloana vertebrală. Ca design, sunt preferate combinațiile roșu-alb și alb-negru-roșu și motivele care fac trimitere la tradițiile Chinei.

  1. În Statele Unite, paturile și lenjeriile care le acoperă sunt destul de asemănătoare cu cele din Europa. Cu toate acestea, dimensiunile saltelelor și deci și ale cearceafurilor sau cuverturii sunt mult mai mari, aici fiind preferate așa-numitele paturi king size, în care ar putea avea loc mai multe persoane.

O altă diferență față de țările europene o reprezintă faptul că americanii folosesc rar saltelele de tip latex și le preferă pe cele boxspring, foarte asemănătoare ca aspect și textură cu canapelele extensibile.
 
Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply