Cum sa faci ordine in functie de personalitatea ta

0

Incerci sa iti organizezi lucrurile cat mai bine, dar parca tot nu le gasesti cand le cauti. Ai putea mai bine sa faci ordine in functie de tipul de persoana care se ascunde in tine.

Ai auzit cu siguranta de oameni care folosesc mai mult partea dreapta a creierului si cei care folosesc partea stanga a creierului. Acest lucru inseamna de fapt ca primii sunt mai creativi, au o vedere de ansamblu si gandesc mai mult in imagini, in timp ce persoanele care isi folosesc mai des partea stanga a creierului sunt cele minutioase, care acorda multa atentie detaliilor si sunt rationale.
Daca te-ai regasit intr-una din descrierile de mai sus, ti-am pregatit cateva sugestii despre organizarea care iti reflecta personalitatea. 
RATIONALI (partea stanga a creierului)
  • Iti place sa sortezi obiectele personale, asa ca o compartimentare cat mai minutioasa este solutia problemelor tale. 
  • Nu vrei sa iti expui lucrurile, prin urmare poti opta pentru cutii colorate, de diferite marimi, pe care sa le lasi la vedere sau sa le asezi in sertare si dulapuri.
  • O data cu sertarele si cutiile vine si etichetarea. Poti aplica diverse hartiute colorate sau poti merge pe fotografii care sa sugereze continutul cutiei sau al raftului. 

CREATIVI (partea dreapta a creierului)
  • Nu-ti place sa te supui regulilor, iar asta se vede si in felul in care iti organizezi lucrurile. Incearca sa gasesti solutia cea mai potrivita pentru tine. Daca atunci cand iti scoti bijuteriile seara, le arunci pe raftul din baie, poate ar fi o idee buna sa atasezi un cuier pentru bratari si coliere pe peretele de langa chiuveta.
  • Biroul tau e plin de poze, decupaje si alte hartii pe care ai facut notite. De ce sa nu le pui pe un perete alaturat? Ar putea fi un design cu o nota personala si in acelasi timp iti va trezi amintiri ori de cate ori te vei uita la panou.
  • Gaseste noi modalitati pentru a pastra lucrurile personale de care ai nevoie zi de zi. De exemplu, pentru inelele tale preferate, foloseste un bol colorat, iar pentru hartii sau documente, incearca diverse cutii in nuant cat mai aprinse, pentru a iesi in evidenta.

Sursa: Real Simple 
Text: Alexandra Badita
Foto: Andrei Iliescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply