Cum sa dai un suflu nou casei cu un buget mic

0

Vrei să îți renovezi casa, însă nu vrei să investești prea mult? E mai simplu decât crezi să ai parte de un aspect înnoit în locuința ta chiar și fără să cheltuiești mult.

Este momentul perfect pentru a face câteva schimbări în locuința ta, mai ales că se apropie și finalul anului și probabil vei avea o mulțime de musafiri. În plus, se știe deja că este recomandat să ai casa înnoită când vine anul nou. Deși impresia generală este că o renovare costă mult, adevărul este că dacă ai câteva idei bune și știi câteva magazine ieftine, se poate face simplu, fără să-ți afecteze bugetul. Iată ce schimbări poți face în locuința ta cu un buget mic și cu un efort și mai mic:

  • Aruncă, înlocuiește, eliberează  

Privește-ți casa în ansamblul ei și ia în considerare mutare unor obiecte, s-ar putea ca unele dintre ele să arate pur și simplu mai bine așezate în altă parte. În afară de asta, cea mai bună schimbare pe care o poți face în casă, și cea care va modifica radical aspectul, este să renunți la lucrurile vechi și să cumperi unele noi.

Achiziționarea unor obiecte noi nu îți va afecta bugetul dacă alegi unele dintre aceste obiecte de mobilier. După cum vezi, e la îndemâna oricui să schimbe vechiul dulap, scaunele de bucătărie care și-au pierdut farmecul sau chiar corpurile din living. Când e atât de ușor să schimbi aspectul casei, e chiar păcat să nu o faci.

Ia în calcul și eliberarea locuinței de lucrurile inutile. Vei vedea că poți schimba total atmosfera din casă când scapi de aglomerație și de obiecte care nu îți mai sunt de niciun folos.

  • Dă o față nouă livingului fără să schimbi toată mobila

Ai vrea să faci o schimbare în living, însă achiziționarea unei mobile noi ți se pare o variantă cam scumpă? Poți să te rezumi la a retapița canapeaua și fotoliile, se face ușor și repede și schimbă în totalitate felul în care arată încăperea.

O altă idee pe care ar trebui să o ai în vedere este să confecționezi niște huse pentru ele. Un croitor priceput îți poate face unele cu adevărat deosebite și potrivite perfect, iar costul nu e nicidecum unul mare. În plus, pentru că ai la dispoziție atât de multe modele de materiale și imprimeuri, vei avea o canapea cât se poate de originală.

  • Schimbă aspectul unui corp mai vechi

Ai un birou care și-a pierdut strălucirea sau un corp cu sertare pe care se văd urmele trecerii anilor?  Apelează la folii autocolante pentru a le reda aspectul. Poți să alegi unele care imită lemnul sau unele cu diverse modele. Pentru o comodă cu sertare poți folosi modele diferite pentru fiecare sertar, rezultatul va fi unul unic.

  • Joacă-te cu lumina

Lumina este foarte importantă într-o casă și imprimă o anumită atmosferă în locuință. Poți să schimbi total ambientul într-o casă dacă înlocuiești vechile corpuri de iluminat cu unele noi. Renunță la vechea lustră din mijlocul tavanului, schimb-o cu un corp mai discret și apoi amplasează lampadare în încăpere – arată splendid și este foarte practic.

  • Lucrează la detalii

Privește cu atenție mobilierul din casa ta și vezi care sunt punctele lui slabe. În bucătărie, de pildă, la mobilierul vechi s-ar putea să lipsească niște mânere sau să se fi rupt. Ei bine, le poți înlocui cu ușurință pe toate. Chiar dacă sunt detalii, ele au puterea să schimbe foarte multe aspectul mobilei. Petele de pe mobilă, cele care nu mai ies cu nicio soluție de curățat și care afectează tot aspectul ei, pot fi ascunse sub un obiect de decor atent ales.

Nu-i așa că pare foarte simplu să-ți înnoiești casa? Într-un weekend poți să o pui la punct de la un capăt la altul. Pe care dintre ideile noastre ai de gând să le pui în aplicare prima dată?

 

Sursa foto: Shutterstock  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply