Cum sa cureti corespunzator un cos de fum din inox

0

Daca semineul tau este folosit destul de des, este necesar sa il cureti in mod regulat, chiar daca ai un cos de fum din inox. Daca un semineu nu este curatat, va acumula funingine si praf, ducand astfel la multe probleme. Semineele si sobele se pot infunda din cauza resturilor acumulate.

Din fericire, iti poti mentine cosul de fum curat, folosind doar cateva unelte comune. Desi poti angaja pe cineva sa il curete, facand treaba asta singur vei economi. Cosurile de fum din inox sunt folosite pentru a degaja fumul provenit de la anumite tipuri de hote profesionale din inox folosite in bucatariile restaurantelor.

Pasul 1. Pregatirea pentru curatare

Inainte de a incepe sa cureti cosul de fum, trebuie sa iti alegi uneltele. Alegerea unei perii mici este relativ simpla, precum si alegerea unei scari. Totusi, este posibil ca peria pe care ai ales-o sa nu se potriveasca cu marimea cosului. Daca este prea mica, nu va curata eficient interiorul cosului, iar daca este prea mare nu va avea loc. Cosurile de fum au in general diametrul interior de 250 mm sau 300 mm, dar, pentru a fi sigur, masoara cosul inainte de a cumpara peria.

Periile metalice nu sunt ideale pentru curatarea unui cos de fum din inoxin schimb, periile speciale din polipropilena curata orice funingine sau resturi. Este necesar sa cumperi tije de extensie, in functie de lungimea cosului de fum.

Pe langa perie, scara si tije, mai ai nevoie de urmatoarele produse: carpe de sters, ochelari de protectie, masca de praf, manusi si lanterna.

Pasul 2. Curatarea

Impinge peria in partea superioara a cosului de fum din inox in sus si in jos pentru a curata toate laturile. Continua procesul pana cand partea superioara a cosului de fum nu mai este acoperita de creozot si murdarie. Ataseaza o tija de extensie la peria de cos. Curata temeinic urmatoarea sectiune a cosului de fum, adaugand tijele dupa cum este necesar pana cand cosul este curatat in intregime. In interiorul casei, poti folosi un aspirator pentru a elimina toate resturile.

Pasul 3. Inspectia

Avand in vedere ca ai curatat cosul, acum este momentul sa verifici daca exista deteriorari sau sparturi pe care lepoti repara. Daca exista sparturi prea mari, este necesar sa chemi unprofesionist pentru a face reparatii, sau sa cauti cosuri de fum din inox lapreturi mici, in cazul in care costurile reparatiilor sunt prea mari. Este o idee buna sa schimbi cosul de fum, daca este prea vechi si necesita prea multe reparatii.

Sfaturi

  • Poarta haine vechi pe care le poti arunca dupa ce cureti cosul de fum din inox, pentru ca este o treaba murdara.
  • Incearca sa cureti cosul cand e vreme frumoasa, pentru ca este necesar sa stai mult timp afara.
  • Daca folosesti o perie de sarma, ai grija sa nu deteriorezi interiorul cosului.
  • Pune-ti ochelarii, masca de praf si manusile de lucru inainte sa te apuci de curatarea cosului, pentru a evita inhalarea prafului sau a cenusei, si pentru a proteja ochii de resturile care sar.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply