Cum să creezi un tablou în cinci minute

0

Un tablou în cinci minute? Și încă unul demn de o expoziție, sau cel puțin pentru a-l atârna la loc de cinste în livingul tău. Iată cum poți crea o operă de artă din joacă, un proiect ideal pentru a petrece timp cu cei mici.

Ai nevoie de o pânză pe cadru de lemn (canvas), cu cât mai mare, cu-atât mai bine, un set de culori acrilice și câteva baloane rotunde umflate, în funcție de cât de mare este pânza și câte combinații de culori vrei să faci în primul tău tablou (și în cele ce urmează, căci tehnica asta va deveni o plăcere, ideală pentru a te relaxa).

Așază canvasul culcat pe spate, pune câte 2-3 culori grupate – contrastante sau nuanțe învecinate ale aceleiași culori, din loc în loc, în funcție de modelul dorit, apoi folosește baloanele pentru a presa locul în care ai așezat vopselele acrilice, astfel încât culorile să se întrepătrundă și să capete textură. Poți răsuci ușor balonul dacă vrei să creezi efectul de spirală. De asemenea, dacă vrei un efect „watercolor”, subțiază culorile înainte, dizolvând-le în apă.

După cel ai presat toate culorile/combinațiile, vei obține mai multe cercuri colorate diferite, pe care le poți transforma într-un mănunchi de baloane (trebuie doar să trasezi linii drepte, pe post de fire), corpuri cerești (pentru asta ai nevoie de un fundal închis de culoare) sau  flori. De asemenea, poți continua cu tehnica până ce acoperi toate spațiile albe, suprapunând cercurile colorate, obținând astfel un tablou complet. La final, nu uita să-ți semnezi capodopera.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply