Cum să alegi culoarea potrivită de faianță

1

Amenajarea locuinței presupune mult timp pe care trebuie să îl investeștii în alegerea produselor potrivite, de calitate, dar și la un preț cât mai avantajos. Alegerea materialelor, de cele mai multe ori, ocupă cel mai mult timp tocmai din cauza faptului că nu știm exact ce model ne trebuie, ce culoare sau ce dimensiune.

Gresia și faianța sunt printre cele mai întâlnite materiale dintr-o locuință și înainte de a le alege, ai nevoie să știi câteva detalii importante în ceea ce privește nuanța.

Ce culoare este potrivită pentru faianță

Culoarea faianței este un criteriu important care se alege în primul rând în funcție de spațiul pe care urmează să îl amenajezi și de suprafața totală a acestuia. Regula este de a folosi culori deschise și calde în spațiile mici pentru a lăsa impresia unui spațiu aerist, spațios și vizibil mai mare. Modul de așezare a plăcilor are și el legătură cu suprafața totală a spațiului deoarece forma aleasă poate influența calitatea spațiului.

Dacă ai o încăpere cu o suprafață mică, dar îți dorești să aibă un impact mai mare, din punct de vedere vizual, atunci este recomandat ca plăcile de faianță să fie montate pe orizontală.

În schimb, dacă ai o încăpere joasă și îți dorești să o înalți, cu plăcile de faianță montate pe verticală, vei obține efectul dorit.

Plăcile de faianță nu trebuie montate doar în stilul clasic, vertical sau orizontal. O placă pătrată care este montată în diagonală va lăsa impresia unui romb, un aspect diferit.

Trebuie să ții cont de luminozitatea din încăpere, atât lumina naturală, cât și artificială, de mobilă, electrocasnice, dar și de accesoriile alese. În spațiile mici, dar care sunt iluminate mai mult natural este bine să folosești o faianță în tonuri deschise, care să lumineze și mai mult încăperea. Această regulă se păstrează și în cazul spațiilor care sunt iluminate artificial.

Poți combina culorile pentru că există pe piață o gamă variată de plăci de faianță cu diverse modele, care pot fi folosite împreună. Trebuie să ții cont de faptul că se combină un număr de două culori, maxim trei pentru a nu încărca spațiul. Culorile cele mai potrivite sunt cele complementare ori cele constrastante precum alb cu cărămiziu, crem cu maro. Dacă vei alege să îți amenajezi locuința cu o combinație de culori, te vei bucura de o amenajare personalizată, în funcție de dimensiunea spațiului tău.

Așadar, regulile cele mai importante care fac din alegerea faianței o treabă ușoară sunt simple si la îndemâna oricui. Prima regulă ține cont de locul în care urmează să montezi plăcile de faianță: bucătărie sau baie. Spațiul disponibil, iar în funcție de asta adaptezi culorile potrivite, culori calde dacă este un spațiu mai mic și culori mai accentuate, mai puternice acolo unde este o suprafață mai mare. Nu uita nici de calitatea și cantitatea produselor alese. Întotdeauna este recomandat să calculezi bine necesarul de produs, dar și achiziționarea câtorva bucăți în plus.

Sursa foto: emenatwork.ro

Sursa Digital workforce

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Eu am cumpărat o gresie ivoire mată și o faianță cu reflexe ivoire beige. Le-am montat ca o suprafață unitară, fără elemente de decor. Am ales să iluminez baia, central, cu un mic candelabru simplu, vintage. Rezultatul a fost de mărire spațiului și de senzație de lumină, caldură și confort.

Leave A Reply