Cum să ai o casă shabby chic

0

Dacă pentru tine casa ideala este una cu piese de mobilier unice, cu perdele vaporoase, cu mici detalii decorative în care vechiul se îmbină armonios cu noul, află că aceasta este chiar descrierea pentru stilul shabby chic. Și dacă mai adăugăm și romantic, feminin, memorabil, ai chiar imaginea casei tale de vis. Dacă așa arată pentru tine spațiul unic pe care să-l numești acasă, îți dăm noi câteva informații și idei de amenajare.

Cum a apărut stilul shabby chic

Designerul Rachel Ashwell este cea care a folosit pentru prima dată acest termen, în anii ‘80, conform worldofinteriors.co.uk. Conceptul în sine presupune îmbinarea rafinamentului designului francez cu eleganța celui britanic, rezultatul fiind transformarea oricărei locuințe într-un spațiu pur și simplu memorabil. Acest stil are avantajul de a fi pe de o parte foarte elegant și pe de alta boem, relaxat și confortabil și presupune reciclarea pieselor de mobilier și a diferitelor materiale, cu scopul de a crea un aspect vintage, dar elegant.

Cum să îți decorezi casa

Combină piese de mobilier din stiluri diferite, cu caracteristici distincte și, mai ales, cu aspect învechit. Este alegerea ta dacă vrei mobilă veche autentică sau mobilă nouă cu aspect învechit, dar îți dăm un pont, sperăm noi, util: nu sta deoparte de magazinele de antichități, de piețele cu mobilier second hand sau chiar de târgurile de mobilă – este imposibil să nu găsești piese unice, care vor fi perfecte pentru casa ta. Un detaliu pe care nu trebuie să-l neglijezi este canapeaua, care trebuie să fie cât mai mare și să fie acoperită cu material textil.

Ce materiale și ce culori trebuie să alegi

Cele mai la îndemână variante sunt, de departe, bumbacul și pânza, albe sau pasteluri. Modelele florale, precum acestea sunt nelipsite în stilul shabby chic, dar tot în această categorie poți include și pânzele în culori neutre. La capitolul culori poți miza cu încredere și pe gri, roz pal, verde mentă, albastru deschis.

Obiectele decorative vor face cu adevărat diferența

Întotdeauna obiectele de decor au nuanțat stilul casei tale, așa că nici în acest caz lucrurile nu stau diferit. Esențial în cazul stilului shabby chic este să menții echilibrul între piesele noi și cele vintage și rezultatul va fi unul cât se poate de elegant. Printre combinațiile cu care nu ai cum să dai greș se numără și îmbinarea modelelor florale cu dantela veche, alăturarea perdelelor vaporoase cu suporturi de fier forjat sau îmbinarea decorațiunilor argintii cu lemnul. Nu fii timidă nici cu experimentele și nu ezita să adaugi covoare florale, candelabre vintage cu multe ornamente și pernuțe cu imprimeuri florale îndrăznețe.

Foto: houzz.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply