Cum să ai geamuri impecabile

2

Monica Viericiu
Curățarea geamurilor pune la încercare priceperea oricărei gospodine. Și dacă nu ești adeptul soluțiilor chimice, care se găsesc în comerț, să știi că există și unele naturale pe care le poți prepara chiar tu.
Mai întâi, ca să obții geamuri impecabile, reține că momentul potrivit pentru ștergerea lor este dimineața, când beneficiezi de lumină solară din plin și poți vedea orice urmă. La prânz sau când este soare puternic și foarte cald, nu se recomandă această acțiune, fiindcă rămân pete.
Apoi, cât privește soluțiile, poți opta pentru un amestec de apă cu alcool sanitar sau apă cu oțet, în părți egale, și câteva picături de detergent de vase, care vor curăța perfect suprafața sticlei, chiar dacă dățile anterioare ai folosit substanțe chimice din comerț, care se pare că lasă și o peliculă insesizabilă de ceară. O altă rețetă bună spune că ai nevoie de: 400 ml apă (2 căni), 50 ml oțet alb (un sfert de cană) și circa 5 ml (o linguriță) detergent de vase Pentru aplicare ușoară, toarnă soluția preparată de tine într-un recipient cu pulverizator și se va dispersa uniform, pe suprafață mare, ceea ce o va spori eficiența. Oțetul va îndepărta imediat și urmele de calcar. Dacă vrei ca soluția să aibă un miros mai puternic, adaugă și câteva picături de ulei esențial, aroma preferată.
Cel mai bine este să acționezi în doi pași, adică întâi să stopești geamurile și după ce s-a înmuiat puțin murdăria să ștergi cu o cârpă de bumbac, care nu lasă scame sau cu o lavetă, sau cel mai bine cu o racletă cu lamelă de cauciuc. Apoi să mai dai o dată cu soluție și cu altă cârpă curată să îndepărtezi eventualele urme. Dacă pe sticlă s-a depus un strat gros de grăsimi și praf, bun este un amestec de apă călduță, oțet și sare. Geamurile vor străluci și vor rămâne impecabile, fără scame sau pete, dacă le vei șterge cu hârtie făcută ghemotoc sau cu piele de căprioară.
Amestecul de apă (1 l) cu oțet (100 ml) și câteva picături de detergent de vase se pare că ajută și la prevenirea aburirii geamurilor și a condensului.
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Aerisire si confort in casa | Revista Practic idei

  2. Pingback: Terasa inchisa | Revista Practic idei

Leave A Reply