Cum repari cantul mobilei

1

Monica Viericiu
Se întâmplă adesea ca o manevră greșită ori utilizarea îndelungată a unei mese, a unui dulap sau birou, să ducă la deteriorarea cantului de pe blat sau ușă, făcând ca mobilierul respectiv să arate uzat și dezagreabil. Dar există o soluție foarte simplă și la îndemâna oricui: schimbarea cantului.

Procedura de lucru este următoarea: mai întâi analizezi mobila în cauză și măsori ce lungime are cantul avariat, adăugând câțiva centimetri în plus ca rezervă. Atenție, nu încerca să peticești, adică să ai 2-3 fragmente de cant pe aceeași latură, fiindcă îmbinările lor vor fi inestetice și poate chiar vor agăța, deci pe o margine ai grijă ca materialul să fie dintr-o bucată întreagă și la culoare cu restul mobilei.
Cureți de pe lemn adezivul rămas în urma cantului stricat, desprăfuiești și lipiești noul cant cu ajutorul fierului de călcat, nu înainte să fi pus sub talpă acestuia o fâșie de material pentru orice eventualitate. Nu-i nimic dacă lățimea cantului este un pic mai mare decât a blatului, pentru că surplusul se îndepărtează ușor, materialul se rupe doar apăsând cu degetul. Apoi se netezesc marginile cu șmirghel, având grijă să apeși întotdeauna dinspre cant către exterior.
Mult succes!
 
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cuier de hol | Revista Practic idei

Leave A Reply