Cum reglăm corect umiditatea în casă?

0

Odată cu venirea anotimpului rece, mulți dintre noi se confruntă cu problema aerului mult prea „uscat”. Un astfel de mediu este propice dezvoltării alergiilor sau creează un intens disconfort respirator și chiar oboseală fizică și psihică. Cum putem controla umiditatea în casă?

umiditatea in casa

Purificator SHARP KC-D60EUW

Studiile arată că umiditatea în casă are un nivel optim ce variază între 40 și 60%, dar acest interval este greu de păstrat și depinde și de temperatura din încăpere. Pentru a evita problemele ce pot apărea în urma unui nivel crescut sau scăzut al umidității aerului în propria locuință sau la birou, ia în calcul următoarele aspecte:

  • Nu usca hainele în casă, pentru că apa evaporată nu face decât să producă un aer greu de respirat, care provoacă tuse, dureri de gât sau de cap.
  • Folosește o hotă de bucătărie atunci când gătești.
  • Aerisește bine baia după ce faci un duș fierbinte.
  • Aerisește zilnic camera în care dormi.
  • Nu în ultimul rând, folosește un purificator de aer, cum este purificatorul SHARP cu umidificare cu PlasmaclusterIon. Acesta umidifică aerul și în același timp generează ioni pozitivi și negativi, care descompun moleculele responsabile cu mirosurile neplăcute, are senzori de mișcare, de praf, de luminozitate și de miros. De asemenea, inactivează și distruge bacteriile, mucegaiul și  acarienii.

umiditatea în casă purificator de aer

Modelul de top Sharp KC-D60EUW este optim pentru o suprafață de 50 mp. Ingrijite corect, filtrele lui pot avea o durată de viață de până la 10 ani.

Foto: Sharp

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply