Cum reduci drastic timpul alocat curățeniei, în 3 pași simpli

0

curatenie

Curățenia ne răpește ore prețioase, pe care am putea să le dedicăm familiei și pasiunilor noastre. Putem, însă, înjumătăți timpul alocat ei.

Timpul e una dintre cele mai prețioase resurse ale noastre și ar fi păcat să îl dedicăm unor activități neplăcute. Curățenia este, însă, absolut necesară, și nu se poate pune problema evitării ei. Totuși, când avem un stil de viață alert și unei săptămâni încărcate i se adaugă un weekend pe care ar trebui să-l alocăm curățeniei, merită să ne punem problema simplificării ei.

Iată câteva metode prin care poți înjumătăți timpul pe care îl petreci făcând curat în casă.

  1. Investește în timpul tău

Alege „ajutoarele” care îți vor salva timp fără ca asta să însemne compromisuri sau lucruri făcute pe jumătate. Există, de exemplu, aparate gândite special pentru a face curățenia mai simplă și mai rapidă. După cum vezi, este vorba despre aparate ce reușesc să aspire, să șteargă și să dezinfecteze podeaua în același timp, cât și de aparate care aspiră singure.

Ne putem considera cu adevărat norocoși că, în locul vechilor aspiratoare gălăgioase și voluminoase pe care le foloseam în trecut, acum putem să alegem aparate care fac totul mai simplu. Pentru că în prezent sunt mai accesibile ca oricând, merită cu siguranță atenția noastră, mai ales că, în definitiv, este vorba despre timpul nostru.

  1. Setează-ți niște reguli cu privire la curățenie

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face este ca toți locuitorii casei să fie mai ordonați. Chiar și atunci când suntem obosiți și tot ce ne dorim este să ne relaxăm, este de preferat să facem un efort minimal să nu lăsăm lucrurile la întâmplare în casă, pentru că tot noi vom strânge mai târziu.

Fă un set de reguli pentru tine și întreaga familia astfel încât, de exemplu, după masă, fiecare să strângă firimiturile și să spele farfuria. Astfel, a două zi bucătăria va fi curată și la finalul săptămânii nu vei avea de-a face cu un munte de vase. Pune regulile pe o hârtie, lipește-o pe frigider și ține mereu cont de ea. După primele două săptămâni aceste reguli greu de urmat la început vor deveni obiceiuri.

  1.  Abordează curățenia la fel ca pe o sarcină de la serviciu și fă un plan clar

Învață să plănuiești în avans. Ce înseamnă acest lucru? Exact ca și la locul de muncă, o bună organizare poate salva foarte mult timp.

De exemplu, gândește-te cât timp îți ia să speli rufele, să le întinzi, și când ai nevoie de ele uscate. Apoi, alege cea mai potrivită zi din săptămâna ta pentru această activitate. Observă un interval de timp la care este nevoie să ștergi praful și încearcă să îl respecți. Îți poți face propria agenda pentru aceste activități, setând zile fixe pentru fiecare. Astfel, casă ta va fi mereu impecabilă și vei face câte puțin în fiecare zi în loc să dedici câte o zi întreagă doar acestui lucru.

Un alt aspect important este ca atunci când faci curățenie să încerci să te organizezi cât mai bine și să nu lucrezi haotic. Asigură-te că ai toate produsele de curățare necesare la îndemână, fă un plan cu privire la activități, lucrează pe camere și nu uita să delegi din sarcini, pentru a termina mai repede treburile.

Acum nu îți rămâne decât să pui în aplicare aceste sfaturi cât mai repede, pentru a te bucura de weekenduri cu familia și cu activități cu adevărat plăcute!

 

Sursa foto: VGstockstudio/Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply