Cum reciclezi un covoraș

0

Monica Viericiu
Ai pătat covorul într-un colț și nu te înduri să-l arunci? Poate îl folosești la altceva.
Dacă ai avut ghinionul să pătezi covorul și, în ciuda tuturor încercărilor de a remedia problema cu tot felul de soluții de curățat, nu ai reușit nimic, caută să te resemnezi și adu-ți aminte și de vorba aceea amuzantă “Petele se scot cu… foarfeca”. Pentru că, dacă modelul permite, îl poți transforma în carpete bune pentru un hol mic, un balcon sau pentru pus în fața patului.
Dacă este vorba de un covor de mari dimensiuni pătat doar într-un colț sau uzat numai pe o latură, pur și simplu dai o nouă formă, de oval sau de dreptunghi îndepărtând zona afectată și apoi surfilezi, fie la un centru de covoare, fie manual (dar este destul de greoi).
Dacă problema a survenit la o carpetă, la o mochetă sau doar o mică parte din covor mai este în stare bună, poți refolosi eventual materialul pentru a obține perne pentru scaune, traverse pentru scări sau sters picioarele la intrarea în locuință.
Chiar și traversele care se folosesc în baie sau bucătărie pot fi reciclate, din ele decupezi flori sau forma unor tălpi gigantice, după cum permite modelul și le așezi la mică distanță una de alta, ca și cum ar forma o cărare.
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply