Cum poți să creezi un decor inedit în living

0

Există case care trezesc efectul „wow” imediat ce le treci pragul. De fapt, asta e dorința tuturor: de a trăi în spații frumoase, personalizate, deosebite și care cuceresc inimile vizitatorilor. Dintre toate încăperile unei locuințe, livingul este cel mai expus ochilor iscoditori ai musafirilor, dar totodată reprezintă și locul în care membrii familiei socializează sau lucrează și în care își doresc să se simtă cu adevărat acasă.

Dintr-un motiv sau altul, crearea unui decor inedit în living reprezintă aproape pentru fiecare dintre noi o provocare. Dacă nu ai găsit încă cele mai cele mai inventive idei de decorare și personalizare a acestei încăperi, urmărește sugestiile noastre de mai jos:

Canapeaua, piesa-vedetă din living

Vizitează cât mai multe magazine de mobilă deoarece poți găsi canapele frumoase, cu design modern și în culori îndrăznețe, cum ar fi turcoaz, fucsia, albastru indigo etc. Pentru a scoate un living din anonimat cu ajutorul unei piese precum canapeaua, aceasta trebuie să aibă fie un design futurist sau nonconformist, fie o culoare puternică, care să atragă atenția, dar care să se integreze în decor.

Elemente de decor atipice

Dacă vei intra într-un living în care în loc canapea și fotolii vei găsi pouff-uri supradimensionate sau un hamac, cu siguranță nu vei uita prea curând acea cameră. Asta e și ideea: să alegi elemente de decor mai puțin uzuale, dar funcționale și care să nu te priveze de confortul oferit de piesele clasice. Desigur, există și alte soluții interesante pe care le poți lua în calcul pentru a transforma radical imaginea livingului: un șezlong cu design contemporan, un pat de o singură persoană cu cadru și brațe din lemn forjat, otomane, perne pentru podea, scaune tip leagăn (cu fixare în tavan), colțar creat pe pervazul sau lângă pervazul ferestrei și exemplele pot continua.

Combinații de culori utilizate rar

Puțini proprietari de case și apartamente au curajul să asocieze culori complementare (de exemplu, un fotoliu roșu și unul verde), pasteluri sau să se “joace” cu nuanțele a 1-2 culori în întreaga amenajare. Există câteva combinații de culori pe care designerii de interior le consideră perfecte pentru living: indigo și roz, corai și albastru, galben (muștar) și teal, violet și galben, albastru-verde, alb-negru. De regulă, în această schemă, una dintre culori va fi cea dominantă, iar cealaltă, culoarea de accent.

Teme decorative sau patternuri cu impact vizual puternic

Un decor deosebit în living vei crea prin alegerea unei teme sau a unui motiv ca punct de plecare în amenajare. De exemplu, tema florală poate fi materializată prin tapet cu model floral sau accesorii cu motive florale (covor, draperii, așternuturi pentru pat, pernuțe decorative).

Chiar dacă îți dorești un living senzațional, nu uita că această cameră este înainte de toate un spațiu de relaxare și socializare, așadar amenajarea trebuie să-ți asigure deopotrivă confort și o stare de bine.

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa: Agentia Digital Workforce

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply