Cum poate o cabină de duș să îți îmbunătățească viața?

2

Atunci când îți amenajezi baia, trebuie să ai în vedere faptul că aceasta trebuie să fie și practică, pe lângă designul modern. Din cauza spațiilor reduse ale unora dintre locuințe, băile sunt destul de mici, ceea ce duce la gândirea unei împărțiri optime și cât mai corectă a spațiului. Totuși, chiar dacă te numeri printre norocoșii cu acces la un spațiu de baie generos, tot trebuie să iei în calcul aspectele legate de cât de practic este acesta.

Tot mai mulți oameni aleg să înlocuiască cada cu o cabină de duș de calitate. Acestea sunt mult mai ușor de întreținut, nu ocupă atât de mult spațiu și sunt mult mai potrivite pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru copii sau bătrâni. De asemenea, aceste cabine de duș de calitate au un consum de apă mult mai mic, astfel că poți reduce cheltuielile lunare cu apa caldă sau care țin de producerea acesteia.

Dacă te-ai hotărât deja să-ți amenajezi baia cu o cabină de duș, atunci nu va fi foarte greu să alegi modelul potrivit, magazinele și site-urile dedicate îți prezintă numeroase modele și tipuri de cabine, în diferite culori, construite din diverse materiale și cu variate sisteme de închidere și deschidere.

Pentru că recent a trebuit să aleg din toate tipurile de cabine care te îmbie să le alegi și pentru a-ți ușura alegerea viitoare, am făcut o lista cu mai multe modele de cabine. 

Tipuri și forme de cabine de duș

În primul rând, trebuie să te hotărăști asupra materialului.

 • Din oțel emailat: sunt cele mai des întâlnite în băile tradiționale. Materialul este extrem de rezistent în timp, însă suprafața poate rugini în timp de la umezeală. Un avantaj este că sunt durabile, cu dezavantajul că sunt foarte grele și complicat de manevrat atât la montaj, cât și în timp dacă sunt necesare modificări sau reparații sub ele.
 • Din acril: sunt asemănătoare cu cele din tablă și le poți găsi în general pe alb sau cu modele care imită diferite tipuri de materiale, precum: lemn, piatră naturală sau ardezie. Materialul este de asemenea extrem de rezistent și au avantajul de a fi mult mai ușoare și simplu de manevrat.
 • Din compozit: aceste cădițe fac parte din noua generație de obiecte sanitare. Materialul este rezistent, are o greutate medie și, datorită maleabilității, sunt disponibile într-o varietate de forme și culori. Datorită amestecului compozit, pot fi extrem de subțiri și estetice, în funcție de model având chiar și doar 2 cm.

Urmează apoi să te gândești la dimensiunea băii tale, poziția ferestrelor și alte lucruri care te pot încurca. Un sfat pe care pot să îl ofer este să iei în calcul faptul că țevile de instalație pot fi mai ușor instalate într-un perete de rigips decât pe un perete de cărămidă sau beton armat. În primul rând va fi mai ușor de decupat la instalare, dar și mai ușor de înlocuit în timp dacă instalația se degradează.

Astfel, vei avea următoarele variante, care în funcție de poziția cabinei (pe un perete, doi sau trei), pot fi găsite cu diferite sisteme de închidere și deschidere.

 • Ușă cu balamale: presupune o cabină de duș cu ușă care are balamale pe o parte și se deschide complet în exterior. Dacă optezi pentru această variantă, ține cont că trebuie să ai mai mult spațiu pentru ca ușa să se deschidă în totalitate.
 • Mecanism cu pivot: ambele uși au un mecanism de pivotare care le face să se retragă ușor în cabină și nu necesită prea mult spațiu pentru deschidere.
 • Uși glisante: aceasta este cea mai des întâlnită variantă de deschidere și închidere a cabinei de duș pentru că salvează foarte mult spațiu. Nu îți face griji legat de cât de spațioasă va fi intrarea pentru că ușile glisante pentru cabine de duș de calitate se fac doar de la 1000 mm în sus. Astfel, deschiderea va fi destul de mare încât să te simți confortabil. 

Alte lucruri de care trebuie să ții cont când alegi cabina de duș potrivită

Trecând peste forma, materialul și modelul cabinei, nu uita să acorzi atenție și altor detalii, precum:

 • Grosimea și tipul de sticlă folosit, tratată anti calcar sau netratată.
 • Alte funcții pe care le poți alege la cabină.
 • Bateriile de duș.

În ceea ce privește modele de baterii de duș, îți recomand bateriile de duș de la Neakaisa. Ia în calcul, atât designul, cât și calitatea, care este cea mai importantă. Poți opta pentru baterii de perete, cu mono sau dublă comandă, cu termostat, din inox sau ceramică și multe alte modele. Printre modelele de baterii de duș de la Neakaisa, vei găsi cu siguranță ceva pe placul tău și care să se potrivească cu cabina aleasă.

Iar nu în ultimul rând, dacă ai un copil mic sau te pregătești să îți întemeiezi o familie, nu înseamnă că trebuie să renunți la cabină. Vei găsi pe piață tot felul de forme și modele de cădițe pentru bebeluși până cel mic va crește și vei putea să îi faci băiță în cabina de duș.

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: neakaisa.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  • Otilia Ignat

   ok, dar fii atent! este o alegere buna doar daca toti din casa sunt de acord cu ea! :)

Leave A Reply