Cum plantezi un copac

0

Daca esti unul dintre acei fericiti care detin o gradina, sau pur si simplu te-ai hotarat sa plantezi un copac in fata blocului, tine cont de sfaturile noastre.

In primul rand atunci cand il achizitionezi, iti recomandam unul in sac de tesatura. In felul acesta vei evita rasucirea specifica radacinilor. Poti alege puieti de un an sau chiar copacei de doi ani.

Pasul unu: Alege locul unde vrei sa il plantezi, trateaza solul dimprejur cu amelioratori, apoi sapa o groapa in forma de patrat care sa fie de doua ori mai mare decat radacinile copacului tau. O groapa adanca, dar ingusta nu iti este de nici un folos deoarece nu incurajeaza raspandirea radacinilor.

Pasul doi: Aseaza copacul in groapa, acopera cu pamant si batatoreste pentru a asigura stabilitate capacului.

Pasul trei: Uda copacul cu multa apa. Astfel pamantul din jurul lui se va afana si aseaza in jurul radacinilor. Nu uita sa il uzi apoi constant.

Stim ca iti doresti efecte imediate, de aceea tentatia de a cumpara copaci mai maturi este mare. Dar ia in seama urmatoarele: cum crezi ca se va comporta un copac care a stat toata viata lui intr-o sera, la tine in gradina, in conditiile de mediu care nu-i mai sunt asigurate?


Articol EXCLUSIV online
Text: Elena Draghici
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply