Cum păstrăm trandafirii

1

Monica Viericiu
Te bucuri mult când primești un buchet de trandafiri și prima grijă este să-i pui în apă. Dar câteodată apa nu este de ajuns pentru a le menține mai multe de 2-3 zile. Care este problema și ce este de făcut?
Florile recoltate direct din grădină se mulțumesc cu apă și dragostea pe care le-o oferi, în schimb cele aduse din import au fost obișnuite cu mai mult, așa că ținute în camere prea calde se vor ofili în timp record. Cel mai bine este să le păstrezi în camere cât mai răcoroase, cu umiditate ridicată și cu lumină puțină, acestea fiind și condițiile care le sunt asigurate înainte de livrarea pe piață. Evită să expui florile la șocuri termice, deoarece trecerea bruscă de la cald la rece sau de la rece la cald de deranjează nespus. Totul se face gradat.
Tijele trandafirilor se taie oblic, pentru a mări suprafața de absorbție a apei. În glastre apa trebuie să fie proaspătă, se schimbă la 2-3 zile, iar vasele se spală temeinic la fiecare astfel de intervenție. În vaze se pun de preferință numai trandafiri și nu foarte înghesuiți. Frunzele de la baza tijelor florale se îndepărtează, ca să fie mai puțin țesut vegetal susceptibil la putrezire. În general nu se lasă nici prea multe fruze în partea superioară a tijei, deoarece prin intermediul lor, prin transpirația acestora, se pierde multă apă din seva plantei.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum pastrezi trandafirii | Revista Practic idei

Leave A Reply