Cum organizezi frigiderul

0

Ioana Preda, București
Dragii mei,
De foarte multe ori ne găsim în situația de a face unele cumpărături mai mari, așa că suntem puși în dificila situație de a depozita alimentele în frigider. M-am gândit să vă trimit sfaturi utile pentru depozitarea corectă a alimentelor în frigider.
Mâncarea rămasă poate fi depozitată pe raftul de sus și pe cel din mijloc, departe de carnea crudă, pește și fructe de mare. Transferă alimentele din conserve de carne în caserole de plastic. Sucul de fructe proaspăt stors trebuie să stea mai jos, la temperatura cea mai scăzută. Sucurile acidulate sau din concentrate pot sta pe ușa frigiderului. Brânza se păstrează în partea de jos a frigiderului. Ca să nu se întărească, învelește-o în folie de plastic sau pune-o într-o caserolă închisă.
Legumele rămân proaspete în sertarul de jos al frigiderului. Păstrează-le în ambalajul original, dar șterge-le pe cele umede înainte de a le depozita, ca să rămână fragede. Fructele rămân proaspete mai mult timp, dacă sunt depozitate în sertarul de jos, în ambalajul original. Separă-le de legume, pentru că unele dintre ele, cum ar fi pepenele galben sau kiwi, emană vapori de etilenă atunci când se coc și pot deteriora legume ca broccoli sau morcovi.
Ouăle ar trebui să fie ținute în cofrajele lor, ca să rămână proaspete și să nu se spargă. Nu le pune în suportul de ouă ci, mai degrabă, pe raftul de la mijloc, în spate, acolo unde temperatura este constantă. Ouăle se pun la frigider după ce au fost spălate cu apă și detergent de vase, apoi clătite bine și șterse. Untul și margarina stau foarte bine pe ușa frigiderului sau pe raftul de la mijloc. Ține puțin unt într-o caserolă specială la temperatura camerei, ca să-l poți întinde pe pâine în orice moment. Laptele este în siguranță în spațiul cel mai rece al frigiderului, pe raftul de jos în spate. Atenție! Dacă este pus pe ușa frigiderului, este expus la schimbările repetate de temperatură și riscați să se acrească. Iaurtul trebuie păstrat cât mai rece, la fel ca laptele, deci se pune pe raftul de jos, undeva mai în spate. Dragii mei, sper să vă fie de folos aceste sfaturi.
Foto: arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply