Cum obții un decor floral perfect

1
www.cristiniculescu.com
Simona Niculescu, București
Dragii mei,
Revin cu alte informații privind realizarea aranjamentelor florale, de care sunt pasionată. De data aceasta vă trimit câteva sfaturi legate de vasul folosit și reguli simple pentru a realiza un ansamblu reușit.
Într-un aranjament floral nu sunt importante numai florile, ci și vasul în care sunt aranjate. Acesta poate fi orice recipient care arată frumos sau care poate fi exploatat în direcția aceasta, cum ar fi :
– ceștile de cafea, mai ales cele cu imprimeu floral delicat, eventual poți folosi și farfurioara
– ceainicele din porțelan sau metal ce pot fi foarte rafinate
– sticle, borcane, sticluțe de parfum sau orice recipient care poate fi redecorat prin pictură, adaugarea de panglici, înfășurate în diverse materiale
Câteva reguli simple de care să ții cont:
– aranjamentul nu trebuie să blocheze raza vizuală a persoanelor care stau în jurul mesei
– aranjamentul musai să fie în ton cu tema evenimentului, aspect la care te poți ajuta de diverse decorațiuni precum: ouă colorate, iepurași, gărgărițe, animăluțe, lumânări decorative etc.
– floarea cea mai înaltă trebuie poziționată vertical, iar restul florilor le vom orienta spre privitor. Într-un aranjament cu lumânare, înălțimea o poate da aceasta, restul florilor venind în completare
– așază întâi florile principale în burete și completează golurile cu verdeață, boboci, crenguțe, decorațiuni.
Pentru un aranjament floral de efect, nu trebuie să mergi pe multe tonuri de culoare. Ține minte: prea mult, poate însemna prea puțin ca efect vizual final. Dă frâu liber imaginației, lucrează relaxat, un aranjment floral este 90% inspirație. Pentru a vedea mai multe decorațiuni florale create de mine, intră pe www.facebook.com/Florile.Ilincai. Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply