Cum o masă veche a devenit o mobilă utilă

0
Camelia Tașcă
Camelia Tașcă, Iași
Dragi prieteni,
Ceea ce vă voi prezenta în continuare demonstrează încă o dată că întotdeauna nevoia te învață, mai ales când ştii că rezultatele muncii tale nu îți aduc numai foloase materiale, ci şi mulțumire sufletească.
Cu ceva timp în urmă, am avut ideea de a recicla o veche masă de televizor din lemn, “moştenire” de familie, folosită în trecut de soțul meu ca loc de depozitare pentru dosare şi cărți. Deşi era un obiect cu un aspect jalnic, am hotărât că nu era chiar un lucru de aruncat. De aceea, am încercat să îi găsesc o altă utilitate, aşa că, împreună cu soțul meu, Daniel, am demarat lucrul, hotărându-ne să o transformăm într-o măsuță pentru locuința noastră.
Mai întâi, am măsurat picioarele mesei, stabilind noile dimensiuni ale acestora şi apoi le-am tăiat cu ferăstrăul, înlăturând şi raftul inferior. Am şlefuit cu şmirghel toată măsuța pentru a netezi tăieturile şi pentru a elimina denivelările cauzate de straturile de vopsea albă, veche şi inestetică. După ce am măsurat tăblia, părțile laterale şi picioarele, am stabilit cât autocolant ne trebuie pentru noua înfățişare a măsuței, realizând şi o schiță a tiparului pentru decuparea pieselor. Am cumpărat 1,50 m de autocolant (lat de 90 cm) de culoare neagră, cu striații care imită fibra lemnului, pentru a se asorta cu celelalte obiecte de mobilier. Am decupat autocolantul şi l-am lipit, desprinzând folia treptat şi eliminând aerul prin presare cu o cârpă moale. Astfel, dintr-un obiect vechi, bătrânesc, am obținut cu o mică investiție şi puțin efort, un obiect de mobilier modern, care şi-a găsit locul în fața noii noastre canapele din living. Suntem foarte mulțumiți, deoarece măsuța nu este doar utilă, ci şi aspectuoasă.
Vă doresc ca toate ideile bune să se împlinească.
Spor la lucru și multă sănătate urez tuturor cititorilor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply