Cum ne influenţează lenjeria de pat somnul?

1

Niciodată nu trebuie subestimată calitatea lenjeriei de pat, deoarece nu numai că oferă un anumit farmec în dormitor, ci de asemenea, creează condiţii prielnice pentru un somn liniştitor, odihnitor şi de calitate, putând începe a doua zi cu un tonus mult mai ridicat şi mai bun. Aproape o treime din viaţă ne-o petrecem în pat, astfel încât această parte a vieţii nu o considerăm ca fiind importantă.

Atunci când vine vorba de lenjeria de pat, trebuie luaţi în considerare mai mulţi factori, care contribuie la somnul nostru liniştit. În primul rând această trebuie să fie din fibre de bună calitate şi să aibă un aspect plăcut, liniştitor.

Când vorbim despre calitatea materialului, ne referim la densitatea ţesăturii, la greutatea sa, la durabilitate şi la cât de respirabilă este. Dar aceste lucruri nu sunt singurele aspecte care trebuie luate în considerare atunci când se alege o lenjerie de pat bună.

Bumbacul este un material rece, absorbant şi accesibil, făcând ca somnul să fie dulce şi odihnitor, într-un mediu ambiental răcoritor. Acesta este destinat anotimpului călduros, atunci când gradele de afară, chiar şi pe timpul nopţii sunt foarte ridicate.

Denimul respiră, este uşor de spălat, suficient de durabil şi potrivit pentru întreaga familie. Acest tip de material oferă un somn liniştit, mai ales copiilor, este foarte uşor de îngrijit şi chiar este indicat pentru patul copiilor cărora li se mai întâmplă şi “accidente” nocturne.

Bumbacul egiptean este probabil unul dintre materialele cele mai luxoase şi prin urmare foarte scump. Acesta se distinge prin calitate, rezistenţă, durabilitate şi în acelaşi timp oferă tandreţe şi catifelare. Somnul într-o astfel de lenjerie este foarte dulce şi adânc, făcând ca dimineaţa să te ridici din pat cu mare greutate.

Pentru că aşternutul să nu “muşte”, nu trebuie aleasă lenjeria de pat din bumbac în amestec cu fibre sintetice din poliester. Însă şi aceasta are avantajele ei, acest tip de lenjerie fiind potrivită pentru familiile în care se lucrează foarte mult şi care nu au timp de călcat sau de aşteptat ca rufele să stea la uscat mult timp. Lenjeria din acest tip de ţesătură este plăcută la atingere, se usucă repede şi nu se şifonează foarte tare.

 

Spre exemplu, lenjeria de pat Betsy este realizată din ţesătura de bumbac Ranforce, o ţesătură naturală care se poate adapta la temperatura camerei, încălzind corpul pe perioadele reci ale iernii şi răcorindu-l pe perioadele toride ale verii.

Aceasta lenjerie este de bună calitate, absorbind umezeala perfect, nu se deformează la spălat şi oferă condiţii de siguranţă pentru mediu. Cu imprimeul sau floral în nuanţe de roz şi gri deschis pe un fond alb, lenjeria de pat asigura un somn odihnitor, oferind cele mai frumoase vise celui ce se gândeşte să-şi petreacă noaptea dormind în ea.

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum ne influenţează lenjeria de pat somnul? | Club Oferteproprietari.ro

Leave A Reply