Cum mă ocup în martie de florile de pe balcon

0
foto: Viorica Avram
Viorica Avram, Deva
Dragă Practic-Idei,
Vă scriu cum fac să am o primăvară cu cât mai multe plante înflorite.
La începutul lunii februarie încep înmul­țirea și semănatul semințelor care se dezvoltă și, când timpul îmi permite, în martie, le plantez în jardinieră într-un balcon care nu este închis și în grădina blocului. Eu am 3 balcoane și unul l-am transformat în seră pe timp de iarnă pentru flori, am instalat un calorifer sub geamul de la cameră.
Pe pervazul geamului pun ghivecele cu frunze de viorele pe care le-am pus la înrădăcinat într-un pahar cu apă de izvor. De asemenea, pun și ghivecele în care am semănat semințele de flori pentru a răsări mai repede.
Frunzele de viorele le pun în pământ în păhărele de înghețată bine spălate și le fac guri în fundul paharului Când plantele au 8-10 frunze le plantez în ghivece potrivite pentru viorele (cutiile de smântână de 300 g sau de margarină de 250 g sunt cele mai potrivite pentru primul an). În al doilea an, când au mai puține flori, în perioada ianuarie-februarie le schimb pământul și le plantez în alte ghivece puțin mai mari, iar dacă sunt mai multe, le separ. După cel târziu o lună de la plantare mă bucură cu florile lor frumoase. Tot la începutul lunii martie tund mușcatele care au lăstari prea mari și îi pun în apă să facă rădăcini. Când au făcut rădăcini, îi plantez în ghivece și când afară e o temperatură de peste 4-5 grade Celsius noaptea, le scot deja în balcon, iar în luna mai, la început, le plantez și în grădina blocului.
De asemenea, la sfârșitul lui martie, răresc și răsadurile rezultate din semințe. După ce am plantat florile în balcon, jardinieră sau grădina blocului le urmăresc starea de vegetație și la 2-3 săptămâni după plantare le aplic îngrășământ foliar. În caz că se anunță brume târzii primăvara, le acopăr seara cu o folie de polietilenă și dimineața când a răsărit soarele le descopăr.
Vă doresc multe apariții și sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply