Cum iti decorezi dormitorul in stil japonez

0

Stilul japonez este unul minimalist, popular in decoratiunile interioare si incepe sa cucereasca pe rand toate incaperile. Iata cum poti sa-ti transformi dormitorul.

Acest stil este o modalitate de a transforma dormitorul intr-o incapere destinata luxului si relaxarii. Regula decorului japonez este “mai putin inseamna mai mult”, asa ca transformarea nu este una dificila.
• Incepe cu podeaua, pe care o poti acoperi cu saltele tatami. Acesta este un material specific japonez, fabricat din paie de orez si sunt extrem de confortabile chiar si cand calci descult. O singura saltea tatami asezata langa pat este suficienta, dar poti la fel de bine sa acoperi toata podeaua.
 
• O decizie importanta este imbinarea culorilor. Decorul traditional japonez se bazeaza in mare parte pe tonuri neutre, precum bej, crem, maro sau negru. Una dintre aceste nuante trebuie sa se regaseasca pe pereti, in timp ce culorile deschise, naturale pot da accente placute prin mobilier, accesorii sau lenjerie. Ai la alegere portocaliu, albastru, verde sau rosu.
 
Mobilierul din cultura japoneza este reprezentat de dimensiuni joase. De pilda, patul nu trebuie sa fie inalt, ba chiar poti sa optezi pentru asezarea saltelei direct pe podea. Un sifonier din bambus completeaza de minune ambientul. Nu aglomera camera, altfel nu te vei mai incadra in stilul pe care ti l-ai propus.
 
• Bambusul, hartia de orez sau lemnul sunt materialele cele mai potrivite pentru accesorizarea dormitorului japonez. Perne de matase, perdele sau lustre de tavan din hartie de orez sunt doar cateva idei care pot definitiva incaperea. Daca tii neaparat sa ai si un tablou pe perete, alege ceva specific, precum un cires inflorit.

Sursa: Homedit
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply