Cum iti construiesti casa singur pas cu pas

0

Colegii de la Capital au realizat un material in care prezinta cum poti sa isi construiesti casa cu gradina in Bucuresti, iar pretul final sa fie cel al unui apartament.

De la apartament la casa

Cu 60.000 de euro in Bucuresti poti cumpara, de exemplu, un apartament cu doua camere de 57 mp, insa tot cu aceeiasi bani poti construi o casa de 163 mp la marginea orasului alcatuita din: parter, mansarda, trei dormitoare si trei bai, living, bucatarie.

Astfel, costul casei amplasate pe un teren de 240 mp ajunge, cu amaprenta la sol de 85 mp la 300 euro/mp.

Pasi in construirea casei

Tot cei de la Capital iti arata si care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi daca vrei sa iti construiesti casa singur.

1. Alege terenul potrivit. Pentru acest caz ei au ales un lot de 240 mp in Prelungirea Ghencea, 30 euro/mp.

2. Urmeaza autorizatia de constructie – 25.000 lei, racordarea la gaz + 10 m teava – 3.500 lei, racordarea la curent – 1.500 lei.

3. Arhitectul – impreuna cu care vei stabili cum va arata casa ta, dar si detaliile ce privesc: peretii, acoperisul, tencuiala, termoizolarea, instalatiile, usi, ferestre, gresie, faianta, parchet.

4. Inceperea constructiei – inainte de inceperea propriu zisa au loc trei-patru proceduri de foraj pentru a se stabili tipul de sol – 300 lei fiecare.

5. Alegerea finisajelor – conform Capital manopera acestei etape ajunge la 5.190 euro.

Concluzie

In cazul in care apelezi la firme de constructie care taxeaza pentru lucrari la cheie, pretul casei de mai sus poate ajunge la 450 euro/mp.

Vezi aici proiectul de casa propus pentru Capital de arhitectii de la Abruptarhitectura.


Sursa: Capital
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply