Cum integrezi dormitorul şi livingul în acelaşi spaţiu

0

spatiu multifunctional

În cazul în care nu te afli printre norocoşii care dispun de un apartament mare sau de o casă spaţioasă, vei fi nevoit să apelezi la un spaţiu multifuncţional, care să cuprindă mai multe arii de interes. De pildă, poţi integra dormitorul şi livingul în acelaşi spaţiu. Deşi sunt camere cu utilităţi şi amenajări diferite, dacă nu ai loc suficient, trebuie să improvizezi un loc nou de dormit, fără să strici aspectul camerei. Află câteva trucuri utile prin care poţi să decorezi, dar şi ce culori ar fi indicat să foloseşti atunci când amenajezi dormitorul în living.  

Mobila

Mobila joacă un rol foarte important atunci când decizi să alegi ideea de “open space”. Nu va trebui nici să încarci spaţiul, dar nici să adopţi un stil prea minimalist atunci când te ocupi de mobila pentru living. Te poţi inspira din mobilierul de living de la tamos,  ideal în astfel de situaţii. Poţi să obţii rapid spaţii de depozitare, rafturi pentru accesorii sau mobilier cu dublă utilitate. Pe lângă biblioteci sau noptiere, cel mai important aspect de care trebuie să te ocupi atunci când vine vorba de mobilă este patul. Cu siguranţă vrei să beneficiezi de încă un spaţiu de dormit, pe lângă cel deja existent, aşa că paturile supraetajate, rabatabile sau pe roţi sunt cele mai indicate soluţii. În acest fel, vei avea şi mobilă de living şi un dormitor util, ca spaţiu extra.  

Culorile

Dacă mobilierul multifuncţional îţi va asigura confortul de care ai nevoie, ce ai zice să ai în vedere şi culorile folosite? Dacă vei alege culori închise pentru cameră, îi vei micşora spaţiul din punct de vedere vizual, ceea ce nu este deloc de dorit în astfel de situaţii. Desigur, cele mai indicate culori pe care le poţi alege pentru a crea efectul opus, de spaţiu mărit, sunt culorile deschise-bej, gri, alb sau derivaţii din acestea. Poţi alege şi alte combinaţii de culori, dar numai dacă spaţiul îţi permite şi nu îţi va încărca foarte mult camera. Culorile folosite sunt foarte importante, fie că vorbim despre un spaţiu multifuncţional, fie că avem în calcul doar un dormitor sau o bucătărie.  

Decoraţiunile

Când doreşti să integrezi dormitorul şi livingul în acelaşi spaţiu, la fel de importante sunt şi decoraţiunile pe care le foloseşti pentru a amenaja. Acestea trebuie, totuşi, să se potrivească atât cu personalitatea ta, cât şi cu gusturile tale în materie de design interior. Câteva idei simple şi rapide :

  • Foloseşte perne de mici dimensiuni, pentru a oferi spaţiului un design modern, dar confortabil
  • Alege un covor colorat sau cu imprimeu. Acesta nu numai că va da viaţă întregii încăperi, dar va reuşi să delimiteze şi dormitorul de living
  • Nu uita de lumânări! Acestea pot fi folosite atât ca design, cât şi ca surse de iluminare. Vor fi perfecte pentru o seară relaxantă alături de cei dragi
  • Foloseşte decoruri sau textile simple, într-o singură culoare, în cazul în care nu eşti fanul celor descrise anterior
  • Nu te feri de folosirea tablourilor. Chiar dacă nu e întotdeauna indicat să încarci pereţii atunci când nu dispui de mult spaţiu, poţi să animi decorul folosind tablouri mai mici, pe orizontală.  

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply