Cum îngrijești calceolaria și alte câteva sfaturi bune

0

Acum câțiva ani am zărit pentru prima dată un ghiveci cu papucel (Calceolaria) și m-am îndrăgostit pe loc de această plantă cu flori intens colorate. Mai târziu am aflat că este de fapt un gen care cuprinde peste 250 de specii. Florile pot fi roșii, galbene sau portocalii, adesea cu puncte sau pete și se mențin până la șase săptămâni.

Pentru a te bucura de această plantă, nu ai prea multe de făcut: să-i asiguri o temperatură de 14-16 grade Celsius, un loc cu lumină difuză sau semiumbră, udări moderate, dar musai cu apă de ploaie sau de la rețea, dar lăsată o zi în vase descoperite, să se evapore clorul, care îi dăunează. Ai grijă să nu ajungă stropi de apă pe frunze! Îi îndepărtez cu grijă florile ofilite. Calceolaria este recomandat să primească îngrășământ din primăvară până spre toamnă. Florile apar primăvara, după aproximativ opt luni de la semănat.

papucel

 

Din câte am înțeles, calceolaria se poate înmulți prin semințe, dar nu am încercat. Cum nu ajunge la înălțimi prea mari (cam 30 cm), calceolaria este perfectă pentru cultura în apartament, pe pervazul ferestrelor. Sper să o cultivați și voi! Succes!

Text: Ioana Scripcaru/ sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply